kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Livaneli'nin "Özgürlük"ü İtalya'da en iyi 2. şarkı seçildi

Yeni Haber
İtalyan Devlet Televizyonu Rai Uno'da yapılan şarkı yarışmasında, Zülfü Livaneli'nin "Özgürlük" adlı şarkısı "son 50 yılın en iyi 700 şarkısı" dalında 2.'liğe layık görüldü.

İtalyan Devlet Televizyonu Rai Uno`da, 21 Aralık`ta yapılan şarkı yarışmasında önce 15 ünlü jüri üyesince İtalya`da son 50 yılın en iyi 700 şarkısı seçildi. Ardından jüri şarkıları 15`e düşürdü. Daha sonra jüri ve halkın katılımıyla 15 parça arasından Zülfü Livaneli`nin "Özgürlük" şarkısı 2`nci oldu. Top model Luisa Corna tarafından İtalyanca seslendirilen "Özgürlük" şarkısıyla birlikte 14 şarkı 2008`de Altın Şarkılar adıyla piyasaya çıkacak.

LİVANELİ'DEN İTALYANLARA TEŞEKKÜR

Zülfü Livaneli, parçasının İtalya`da en iyi 2`nci şarkı seçilmesi nedeniyle büyük mutluluk yaşadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bir İtalyan dostum aradı ve Rai Uno`yu açmamı, şarkımın orada yarıştığını söyledi. Hemen TV`yi açıp yarışma programını izlemeye başladım. Belki burada böyle bir yarışma olsa seçilmezdi. İtalyan halkı son 50 yılın şarkıları arasına benim şarkımı koydu. Birinciliği tabi ki bir Türk`e verecek halleri yoktu. Sahiden inanılmayacak bir şey. Tabii çok mutlu oldum. Türkiye`de böyle bir yarışma olsa bir İtalyan şarkısını 2`nci seçerler miydi? İtalyan halkına teşekkür ediyorum"

(ANKA)