kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Eroğlu: 2040 yılına kadar su sıkıntısı yaşanmayacak

ANKA
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, tek elden ve akıllıca yönetildiği takdirde su kaynaklarının Türkiye'ye yeteceğini söyledi..
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yaşama geçirecekleri projelerle ilk adımda Türkiye'nin 2023, ikinci adımda 2040 yılına kadar su sıkıntısının yaşanmayacağını söyledi. Eroğlu, 2008-2013 yıllarını kapsayan ilk 5 yıllık eylem planının hayata geçireceklerini belirtti. AKP tarafından yayınlanan Türkiye Bülteni dergisine susuzluk sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eroğlu, Türkiye'nin 112 milyar metreküp suyu bulunduğunu ve bunun sadece 40 milyar metreküpünün kullanıldığını söyledi.

81 İL İÇİN PLANLAMA YAPIYORUZ
Su miktarının azaldığını ancak bu sene yaşanan kuraklığın tamamen küresel ısınmaya bağlı olmadığını belirten Eroğlu, "Bazı dönemler ülkemizde kuraklık olabiliyor, ama arkasından sulak dönem geliyor. Burada önemli olan şu: Su kaynaklarımız tek elden, akıllıca yönetildiği takdirde su kaynaklarımız bize yeter" dedi. Eroğlu, AKP olarak susuzluk riskine karşı bir dizi önlem aldıklarını kaydederek bu önlemleri şöyle sıraladı: "İstanbul için başlattığımız Melen Projesi, söylediğimiz tarihte yetişti. 2-3 senede bitecek projeyi yedi ay gibi kısa bir zamanda tamamladık. Ankara için de benzer projeyi şu anda yapıyoruz. Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep, Samsun, Sivas, Erzurum, Mersin-Tarsus, Siirt, Mardin-Kızıltepe, Bursa, Konya, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar'da yaptığımız projelerle bu sıkıntıları aşma noktasında önemli mesafeler katettik. Yapacağımız projelerle ilk adımda 2023, ikinci adımda 2040 yılına kadar hiçbir su sıkıntısı yaşanmayacak. 2008-2013 yıllarını kapsayan ilk 5 yıllık eylem planını hayata geçiriyoruz. Bu sürede 81 ilimizin su sıkıntısı çekmemesi için her türlü planlamamızı yapıyoruz."