kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dönüş çilesi başladı

Yeni Haber
Kurban Bayramı tatilinden dönen vatandaşların yol çilesi başladı. Yalova Topçular İskelesinde, ek arabalı vapur seferlerine rağmen uzun araç kuyrukları oluştu.

Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirenler, Yalova ile İstanbul arasında deniz ulaşımını sağlayan, Yalova-Eskihisar arasında arabalı vapurlarla hizmet veren Topçular Vapur İskelesinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yoğunluğa karşı önceden tedbir alan İstanbul Deniz İşletmeleri, arabalı vapur sayısını 10'a çıkardı.

Topçular Feribot İskelesi yetkilileri, yoğunluğun geç saatlere kadar sürmesinin beklendiğini bildirdiler.

KOCAELİ

Tatilcilerin hep bir anda yola çıkması nedeniyle yoğun trafik yaşanıyor. Anadolu illerini İstanbul'a bağlayan Kocaeli'de saat 16:00 civarında yoğun trafik yaşanmaya başlandı. TEM Otoyolu Sakarya'dan İstanbul'a kadar ki bölümde özellikle trafik yoğunlaşıyor. İzmit Gültepe rampasında ise trafik adım adım ilerliyor. Bu bölgede özelikle trafik çoğu zaman durma noktasına geliyor. TEM'in Ankara istikameti bomboş dururken, İstanbul istikametinde yoğunluk artıyor.

Sürücüler, Sakarya'dan itibaren yoğunluk yaşandığını ve vahim bir durumun yaşandığını söyledi. Aynı yoğunluk D-100 Kocaeli bölgesinde de yaşanıyor. İzmir, Yalova istikametinden gelip İzmit yoluna girenler ve Sakarya istikametinden gelen araçların birleşmesi ile zaten yoğun olan D-100 İzmit bölümünde trafik tıkandı. Polisler kavşaklarda trafiğin akışını sağlamak için yoğun çaba gösteriyor. Yetkililer, trafiğin her geçen saat daha da yoğunlaşacağını belirterek, tatilcilerin bir anda yola çıkmamasını istedi.

ÇANAKKALE

Dört günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Ege ve Akdeniz yöresindeki çeşitli tatil merkezlerine giden tatilciler, İstanbul ve Trakya bölgesine geçmek için Çanakkale güzergahını kullanınca, Çanakkale-Kilitbahir arasında yolcu ve otomobil götüren mini feribotlar ve araba vapurlarıyla Avrupa yakasına taşındı.

Boğaz ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, yoğunluk yaşanmaması için Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki arasında 3'er araba vapurunun sürekli sefer yaptığını kaydettiler.

(AJANSLAR)