kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelliden Abuzittin'e Mektuplar

Abuzittincim,
Haberler doğruysa, bayram tatili için vatandaşlar otobüslere hücum etmişler. Bi çok şirket ek sefer koymuş.. Bu, son uçak kazasından sonra ortaya çıkan durum.
"Uçakla seyahat edenlerin oranı yüzde 70'lerden 40'lara düştü" deniliyor. Şimdi ister misin otobüscüler "ek seferlere yetişecez" diye gazı topuklasınlar, bu defa da yollar ekstra kan gölü!
Ekstra diyorum çünkü normalde maalesef, bi sürü kaza olacak. İnşallah buna otobüsler eklenmez. Şu da bi gerçek ki Abuzittincim, herşeye rağmen havayolları en emin vasıta. İnternetde şöyle bi dolandım, saptayabildiğim kadarıyla, 2007'nin başından bu yana, tüm dünyada uçak kazasında ölenlerin sayısı 670! (Küçük uçakların karıştığı kazalar hariç) Yani bizim karayollarımızda iki ayda ölen insan sayısı kadar! Burdan "hormonlu kurbanlık" meselesine gelecek olursak Abuzittincim, şahsen, domatesin hormonlusunu biraz ayırt edebiliyorsam da (veya büyük ihtimal öyle sanıyorum ) "hormonlu kurbanlık" meselesiyle ilk defa karşılaşmış vaziyetteyim. Ama o da anlaşılabiliyormuş.
Hormonlu kurban, nasıl oluyorsa "hormonlu hormonlu" bakarmış. Sonra, parmağını bastırdın mı postu içeri gömülürmüş. Ayrıca ekşi ekşi kokarmış. Fakat, hayvanı nasıl, neresini koklayacan, bu konuda teknik bilgiler yok.
Şurası da kesin, hormonlu kurban dinen sakıncalı değil. Bu olsa olsa insanlarımız için sakıncalı sayılabilir o da (iddialar ne derece doğruysa ) biraz kanser yapmasından kaynaklanıyor. Fakat Şişli Belediye Başkanımız Sarıgül'ün "Hormonlu kurbanlık mı? Bunları söyleyenler fesat" açıklaması beni rahatlattı doğrusu.
Geçenlerde Wal-Mart'la ilgili bi kitap okuyordum. Biliyorsun, dünyanın en büyük süpermarket zincirine sahip şirket. Bunlar, somon balığını Şili'deki balık çiftliklerinden sağlıyorlarmış ve balıklara çabuk irileşsin diye hormon verilirmiş.
Acaba bizim balık çiftliklerinde durum ne? Sanmıyorum, bizimkiler insan sağlığıyla böylesine oynamak istesinler.. Ayrıca da konumuz balık değil kurbanlık.
Şimdi aklıma bi başka çeşit kurbanlık geldi. Ankara'daki Angora evleri.. Şehrin az dışındaki bu lüks sitede kaçak çatı katı, kaçak bodrum, evin bahçesine devletin arazisinden parça eklemek gibi imar sorunları vardı ve ruhsat alınamıyordu. Okuduk ki, bi punduna getirip almışlar. Bu evlerde oturanlar arasında Deniz Baykal, Melih Gökçek, Fikri Sağlar, Necmettin Cevheri, Vehbi Dinçerler, Yıldırım Akbulut gibi siyasiler de var.
SABAH gazetesi haberi verirken "Angora Kardeşliği" başlığını atmış. Kardeşlik böyle olur.
Türkiye de aynı biçimde, kaçak çatı katı yüzünden imarla mahkemelik, üstelik para cezasına çarptırılmış binler, ne binleri, onbinlerce insan bulunuyor. Bırak kaçak çatıyı, bahçesine Sit kuruluna sormadan fosseptik kuyusu kazdı diye hapis yatan köylü bile var.
Ankara'dakiler "kardeş".. Ötekiler "kurban!" Bu vesileyle kurban bayramını kutlar münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş.