kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Türkiye, PKK'nın elinde küçük düşürülüyor"

ABD'de muhafazakâr kanadın Bush yönetimi muhaliflerince kurulan Concervative Voice isimli internet sitesi yazarlarından Scott Sullivan, Ortadoğu konusunda ülkesi ve bölge ülkeleri hakkında ortaya attığı komplo teorileriyle biliniyor. Sullivan, son yazısında bu kez Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine düzenlediği askeri operasyonu mercek altına aldı. Operasyonun Türkiye'yi PKK'nın elinde aşağılık duruma düşürdüğünü söyleyen Sullivan, "Türkiye kazanıp PKK kaybediyor gibi görünüyor. Bu doğru değil. Türkiye aslında kaybediyor. Türkiye askeri müdahalesini bölgedeki tüm Kürtlere karşı yapmadığı sürece PKK tarafından küçük düşürülmeye devam edecek" yorumunu yaptı. Sullivan, Türkiye'nin bölgede izlemesi gereken politika konusunda 4 seçenek öneriyor:

* Türkiye Musul'da hak iddia ederek bölgeye askerlerini göndermeli. ABD'nin bu konuda izin vermesine bakılmamalı.

* Türkiye ABD ile Irak'ın kuzeyindeki petrol kaynaklarının Kürtlerin egemenliğinden çıkarılması için özel bir güç oluşturmalı.

* Türkiye Irak devlet başkanı Talabani ile plan yaparak PKK kamplarının bulunduğu bölgedeki sivillerin Talabani kontrolündeki bölgelere taşınmasını sağlamalı.

* K. Irak'taki tüm hükümet binalarında yalnızca Irak bayraklarının asılması sağlanmalı. ABD bu kurala uymayan Kürt bölgelerinden desteğini çekmeli.