kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çifte bordro uygulamasını önleyeceğiz

İLİŞKİLİ HABERLER
Çifte bordro uygulamasını önleyeceğiz
* MAAŞLAR BANKAYA: Kayıtdışılık ile ilgili yalnız yasal önlemleri yeterli bulmuyoruz. Bunun için gerekli önlemleri alacağız. Vatandaşı da bilinçlendireceğiz. Ayrıca çifte bordro düzenlenip, prim ve vergi kaçağının önlenmesi için çalışanların maaşlarının bankaya yatırılması zorunluluğunu getireceğiz.

* İSTİHDAM PAKETİ BAYRAMDAN SONRA: Bayram dönüşü ilk Bakanlar Kurulu toplantısında istihdam paketini sunmayı düşünüyoruz. Paket kapsamında işverenden işyeri açma ruhsatı talep edilmeyecek, hükümlü çalıştırma zorunluluğu kalkacak, özürlülerin primlerini devlet ödeyecek. Hekim zorunluluğu hizmet alımına dönüştürülecek. İşsizlik Fonu'nda 30 katrilyon civarında imkân var. Mesleki eğitim verilecek. 19-29 yaş grubunda işçi çalıştıranlardan düşük prim alınacak.

* PRİMİN YÜZDE 5 İNDİRİLMESİ YIL SONU: Hükümet programında sosyal güvenlik priminin yüzde 5 indirilmesi konusunda tarih verilmiyor. Bazı dengelerin, özellikle kayıt dışı ile ilgili düzenlemelerde mesafe almamız gerekiyor. 11 milyon kayıt dışı işçi konusunda işveren ile birlikte netice almamız gerekiyor. İstihdam paketinde alternatifli sunumlar yapacağız. Finansal analizler neticesinde karara bağlanacak. Ağırlık 2008'in son çeyreği, 2009'un birinci ayına da bu ötelenebilir.

* TAŞERON İŞÇİYE ÖNLEM: Taşeron işçi çalıştırılması konusunda pek çok sektörde sıkıntı olduğunu görüyoruz. Bu konuda keyfiliğe fırsat verilmemesi gerekiyor. 2008'de istismarları ortadan kaldıracak çalışma içinde olacağız.