kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

Bir reklamı daha gömdük!

Köşemizin lojistik destekçilerinden Hakan Eracun bu sefer de Vodafone reklamına takmış. Bakın ne diyor: Vadofone'un en son reklamında dükkan açan genç girişimci, işyeri kartvizitlerini ve reklam broşürlerini bastırmak için matbaa matbaa geziyor. Oysa o gün kız arkadaşının doğum günü ve kız kafeteryada pasta başında bekliyor. Adam ucuz matbaa bulacağım diye didinirken kızın doğum gününe geç kalıyor. Dış ses bize "Oysa hayatında Vodafone olsaydı, kırmızı sayfalarda yer alırdı. Reklamını da Vodafone yaptırırdı, müşteri sayısı artardı, sevgilisinin doğum gününü kaçırmazdı, evlilik teklif ederdi, mutlu olurlardı" diyor. Biz de kızla çocuğu gelinlikle görüyoruz. Oysa:
1- Bu dükkanı açan arkadaş bir internet arama motoruna "matbaacılar" yazsaydı, birbirinden farklı yüzlerce matbaanın telefonuna ulaşırdı. e-mail ile bastıracağı broşür dizaynını gönderir, fiyat alır, işini yerinden kalkmadan, dükkandan ayrılmadan yapardı.
2- Kız arkadaşının doğum gününe bu işi sıkıştıracağına bir gün önce bir gün sonra yapabilirdi.
3- Sevgilisinin doğum gününde bu işle uğraşan adamın evlendikten sonra kıza verebileceği romantizm de şüpheli bence. Evlenseler de bu adam işten başını kaldırıp zamanında eve gelemeyecek ve kızcağızın hayatı, adamı beklemekle geçecek.
4- Adam yeni iş kurmuş, tamam. Vodafone hattı aldı diyelim. O dükkanın yatırım maliyetini çıkarması ve geri dönüşün tamamlanmasıyla kâra geçmesi, müşteri portföyü oluşturması en az 3 yıl. Yani Vodafone hattı alsalar da zaten bu aralar evlenemezler.
5- Doğum günün varsa ve birini kafede bekliyorsan pastanın başında oturmazsın. Pasta, kafeteryanın dolabında durur. Misafirler gelince de yanan mumlar eşliğinde masaya servis yapılır. Yani bu kızda da estetik ve romantizm yok.
6- Ayrıca sevgilisinin doğum günü olan bir adam da pastayı herhalde kendisi alır, kıza aldırmaz. Zavallı kızcağız bence bu çocuktan yol yakınken vazgeçsin. Çünkü adamın duygusal zekâsı gelişmemiş. Tabii pasta başında saatlerce oturan kızın da IQ'sunda problem var demektir. Zaten evlenseler de kötü genlerden dolayı doğacak çocuklardan bir hayır gelmez! Bana kalırsa evlenip, yuva kurmamakla çok iyi etmişler!..