kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yargıtay: Bele sarılmak cinsel saldırı

Yeni Haber
Yargıtay 5. Ceza Dairesi, evine gelen komşusunun beline sarılan sanığın davranışını "Vücut dokunulmazlığını ihlal eden cinsel saldırı suçu" olarak değerlendirdi.

Komşusunun beline sarılan sanığı "cinsel taciz" suçunu işlediği gerekçesiyle mahkum eden yerel mahkemenin kararını bozan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, sanığın 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması gerektiğine karar verdi.

Ayancık Sulh Ceza Mahkemesi; hükümlünün olay günü evlerine gelen mağdurenin belinden tutarak sarıldığını, onun da karşı koyup tekme atması üzerine bıraktığını ve bu nedenle sanığı Türk Ceza Kanunu'nun 105. maddesinin 1. fıkrasında yer alan 'cinsel taciz' suçunu işlediği gerekçesiyle mahkum etti.

Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, sanığın işlediği suçun "cinsel taciz" değil "cinsel saldırı" suçu olduğunu ve bu nedenle görevli mahkemenin de Asliye Ceza Mahkemesi olduğuna karar vererek yerel mahkemenin kararını bozdu.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, kararında, "Hükümlünün fiilinin 5237 sayılı TCK'nın 102/1. maddesinde düzenlenen vücut dokunulmazlığını ihlal eden cinsel saldırı suçu niteliğinde olduğu ve bu suça ilişkin yargılama yapmak ve 5252 sayılı Kanunun 9/3. maddesine göre lehe olan yasayı belirleme görevinin üst dereceli Asliye Ceza Mahkemesine ait bulunduğu gözetilmeyerek eylemin 105/1. maddesine uyan cinsel taciz suçu kapsamında olduğunun kabulü ile yazılı şekilde uygulama yapılması bozmayı gerektirmiştir" denildi.

Bozma kararının ardından yerel mahkeme yeni bir karar verecek. TCK da yer alan cinsel taciz suçunu işleyenler üç aydan iki yıla kadar hapis istemiyle yargılanırken, cinsel saldırı suçunu işleyenler ise iki yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

(ANKA)