kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Karda müthiş yaşam mücadelesi!

Yeni Haber
Amerika'nın California eyaletinde, dağlık alanda kar fırtınasına yakalanan bir baba ve 3 çocuğu, 3 gün sonra sağ olarak bulundu.

Noel için en iyi çamı bulmak için California'nın başkenti Sacramento'nun 160 kilometre kuzeyinde dağlık alana giden Frederick Dominguez adlı baba ve 3 çocuğu, üçüncü gün kendilerini bir arama helikopteri tarafından kurtarıldı.

Arama ekiplerinin ve ailenin geri kalanının umutlarının tükenmeye başladığı anda, baba ve üç çocuğun sağ bulunması, herkesi sevince boğdu. 38 yaşındaki baba ile 12, 15 ve 18 yaşındaki üç oğlunun, sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Dominguez, hastane çıkışında gazetecilere, "gelecek yıl plastik ağaç alacağım" diye şaka yaptı.

Frederick Dominguez, gazetecilere açıklamasında dağda çok korktuğunu; ancak korkusunu çocuklarına hissettirmemek için büyük çaba harcadığını anlattı. Kurtulmalarının çok zor olduğunu düşündüğünü belirten Dominguez, sürekli dua ettiğini ve Allah'ın yardımıyla kurtulduklarına inandığını belirtti.

Pazar günü kiliseden sonra, kasabanın 32 kilometre dışındaki dağlık ve ormanlık alanda Noel ağacı kesmeye giden baba ve 3 oğlu, ağaçlar arasında dolaşırken, yönlerini kaybettiler. Uzun süre yürüyen aile, daha sonra kaybolduklarını anlayarak, bir su kanalı girişine sığındılar.

Pazartesi günü ilk kar fırtınasını yaşayan 4 kişi, ağaç dallarıyla bulundukları yerde kar üstüne "Help (imdat)" yazdılar. Salı gecesi başlayan ikinci büyük kar fırtınası bölgede kar kalınlığını yaklaşık yarım metreyi ulaşmasına sebep oldu. Çarşamba günü akşamı bölgeyi vurması beklenen kar fırtınasına önce son kez devriye yapmaya karar veren kurtarma ekiplerine ait bir polis helikopteri, baba Dominguez'i, bulundukları yere yakın bir köprünün üzerine yarım metre karın içinde kendilerine el sallamaya çalışırken fark etti.

(CİHAN)