kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

F.Bahçe'ye İspanyol, G.Saray'a Alman rakip

Yeni Haber
Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Fenerbahçe'nin rakibi Sevilla takımı oldu. Galatasaray, UEFA Kupası 3. turunda, Almanya'nın Bayer 04 Leverkusen takımıyla eşleşti ..
Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin 2. tur kura çekimleri, İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi.Şampiyonlar Ligi 1. turunda, PSV Eindhoven ve CSKA Moskova'yı geride bırakarak İtalya'nın Inter takımıyla birlikte tur atlayan Fenerbahçe, 2. turda iki yıl üst üste UEFA Kupası'nı müzesine götüren İspanya'nın güçlü takımı Sevilla ile eşleşti.

İspanyol temsilcisiyle ilk maçını Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, 19 ya da 20 Şubat tarihinde oynayacak sarı-lacivertli takım, rövanş maçını ise 4 ya da 5 Mart'ta deplasmanda yapacak.

Arsenal, Slavia Prag ve Steaua Bükreş'in yer aldığı H Grubu'nda 15 puan toplayan İspanyol ekibi, son iki sezonda art arda UEFA Kupası'nı kazandı. Sevilla, İspanya'da Real Madrid'in 16 puan gerisinde 9. sırada.















EŞLEŞMELER:

FENERBAHÇE-SEVILLA
Celtic-Barcelona
Lyon-Manchester United
Schalke-Porto
Liverpool-Inter
Roma-Real Madrid
Arsenal-Milan
Olympiakos-Chelsea


"ELEYEBİLECEĞİMİZ BİR TAKIM"

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. turunda eşleştikleri İspanyol temsilcisi Sevilla için, ''Eleyebileceğimiz bir takım'' değerlendirmesi yaptı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde kalan 16 takımdan hiçbirinin ''zayıf'' olduğunun söylenemeyeceğini vurgulayan Şekip Mosturoğlu, ''Hepsi birbirinden güçlü. Sevilla, UEFA Kupası'nda şampiyonluklar yaşamış bir takım. İyi-kötü ayrımı yapmak yerine, rakibin bizim oyun anlayışımıza uygun olup olmadığına bakmak lazım. Sevilla, bizim oyun anlayışımıza uygun bir takım. Taraftarımızın da desteğiyle, üst düzey konsantrasyon ve Inter maçındaki gibi savaşçı bir kimliği sahaya yansıtmamız halinde İstanbul'da yenebileceğimizi düşünüyorum'' dedi.

Kura çekimine katılan Mosturoğlu, Sevilla Kulübü'nün yetkilileriyle çok kısa bir görüşme yapma fırsatı bulduğunu aktararak, ''Eşleşmede her iki takımın şansını eşit görüyorlar. Görebildiğim kadarıyla onlar da kuradan çok memnun değil'' derken, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kura çekimi öncesi muhtemel rakiplerimizden bazılarının yetkilileriyle görüşme şansım oldu. AC Milan'ın yetkilileri, bizimle eşleşmeyi istemediklerini, ilerleyen turlarda olabileceğini söylediler. Manchester United yetkilileri de, Fenerbahçe'nin sert bir takım olduğunu, oyun bozucu elemanları olduğunu kaydettiler. Ayrıca Inter'in yetkilileri ise gruptan çıkmayı hak ettiğimizi dile getirdiler. Genel kanı, Fenerbahçe'nin son 2 yılda büyük aşama kaydettiği ve çekinilen bir ekip olduğu yönünde. Sevilla tarafı çok memnun değildi eşleşmeden. İstenilen bir rakip değildik herhalde.''

Mosturoğlu ayrıca, daha önce kura çekimiyle ilgili olarak, 'İnşallah Sevilla ile eşleşiriz'' diyerek, dileğini paylaştığını anlatırken, ''Çok
arzuladığım bir rakipti. Çok kaliteli bir takım. Bizim takımız da aynı şekilde. Çok güzel maçlar olacağını düşünüyorum
'' ifadelerini kullandı.

UĞUR: ''EŞLEŞMEDEN MUTLUYUM''

Fenerbahçeli futbolcu Uğur Boral, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla ile eşleşmiş olmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydetti.''Sevilla ile eşleştiğimiz için mutluyum'' diyen Uğur, ''İnşallah onları eleyeceğiz ve bir üst tura çıkacağız. İlk maçı kendi sahamızda oynayacak olmamız avantaj sağlayacaktır. Şampiyonlar Ligi'nde onlardan daha yeni bir ekibiz. Kendi seyircimiz önünde çok iyi oynuyoruz. Bu avantajı değerlendirebiliriz. Rakibimizin bizden daha iyi olmadığını görebilmemiz açısından, ilk maçı burada oynamak avantaj olacaktır'' diye konuştu.Sevilla'nın son dönemde yakaladığı çıkışa dikkat çeken ve Arsenal'in de bulunduğu gruptan birinci çıktığını aktaran Uğur Boral, ''Ancak diğer rakiplere baktığımız zaman hepsinin yıllardır neler yaptığını herkes görüyor. Çekenler iyi bir kura çektiklerini düşünmüşlerdir. Onları yenebilecek gücümüz var. İlk maçta iyi bir skorla avantaj elde edeceğimiz düşünüyorum'' dedi.Fenerbahçeli futbolcu Selçuk Şahin ise, ''Bu saatten sonra kim çıkarsa çıksın güçlü takımdır. Rakibimiz de çıkış içinde. Ancak aynı çıkışı biz de gösteriyoruz Avrupa'da. Zor ve güzel maçlar olacağını düşünüyorum. İnşallah turu geçen biz oluruz'' diye konuştu.

SEVİLLA:BÜYÜK İKRAMİYE BİZE ÇIKMADI

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe ile eşleşen İspanya'nın Sevilla Kulübü'nün Futbol Şube Sorumlusu Ramon Rodriguez Verdejo, kendileri açısından memnuniyet verici bir kuraolduğunu söyledi.Verdejo, ''Fenerbahçe'nin sahasında çok baskılı olduğu bilinen bir şey, eminim ki bize zor anlar yaşatacaklar. Fakat yine de memnun olunmayacak bir kura değil. Çünkü daha zor rakipler vardı'' dedi.

Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipler arasında kendileri açısından en kolay olabilecek takımın Olympiakosolduğunu iddia eden Verdejo, Celtic ve Fenerbahçe'nin de diğer rakiplere oranla daha kolay olduğunu söyleyerek, ''Lyon, Roma ve Liverpool ile eşleşmekten kurtulduk. Fenerbahçe'ye saygı göstersek de, onlardan korkmamalıyız'' ifadesini kullandı. Kura çekimini piyango çekilişine benzeten Sevilla Kulübü yöneticisi, ''Büyük ikramiye bize çıkmadı. Amortinin biraz üstü denk geldi'' şeklinde konuştu.


"BİR CENENNEMDE ZORLANACAĞIMIZ KESİN"

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe ile eşleşen İspanya'nın Sevilla takımının teknik direktörü Manolo Jimenez,''Sanki, turu geçmek
kesinmiş gibi görünüyor ama hiç de öyle değil
'' dedi.

Jimenez, kura çekiminin ardından düzenlediği basın toplantısında, ''Herkes, Roma gibi bir takımdan önce Fenerbahçe'yi tercih ediyordu. Ama Şampiyonlar Ligi'nde her takım seni eleyebilir. Fenerbahçe'nin tecrübesi var.Brezilyalı futbolcuları, Kezman'ı, Lugano'su var. Ayrıca daha fazla güçlenebilmek için büyük ekonomik gücü var'' şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin eski Real Madridli futbolcusu Roberto Carlos için, ''Döneminin en iyi oyuncularından biri. Futbolunu kutlamak gerekir'' diyen İspanyol teknik adam, Brezilyalı futbolcunun yaşının ilerlemiş olmasına rağmen, tecrübesinin de o oranda büyük olduğunu söyledi.

Jimenez ayrıca, ilk maçı İstanbul'da oynamalarının önemli bir avantaj olduğunun altını çizerken, ''Çünkü Türkler evlerinde çok güçlü. Dışarıda aynı desteği alamamaları birşeyleri değiştirir'' dedi.Öte yandan Sevilla Kulübü Başkanı Jose Maria del Nido, İstanbul'da oynayacakları maçın çok zor olacağını belirterek, ''Bir cehennemde zorlanacağımız kesin'' dedi.

GALATASARAY'IN RAKİBİ

Galatasaray'ın UEFA Kupası 3. turundaki rakibi ve 4. turdaki muhtemel rakibi de belli oldu. Galatasaray, UEFA Kupası 3. turunda, Almanya'nın Bayer 04 Leverkusen takımıyla eşleşti. Galatasaray ilk maçını İstanbul'da oynayacak. Sarı kırmızılı temsilcimiz 3. turu geçmesi halinde 4. turda Zurich - Hamburg eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

3. TUR EŞLEŞMELERİ:

Galatasaray - Bayer Leverkusen
Aberdeen - Bayern Münich
AEK - Getafe
Bolton Wanderers - Atletico Madrid
Zenit - Villarreal
Anderlecht - Bordeaux
Brann - Everton
Zurich - Hamburg
G. Rangers - Panathinaikos
PSV - Helsinborgs
Slavia Prag - Tottenham
Rosenborg - Fiorentina
Sporting Lizbon - Basel
Werder Bremen - Braga
Benfica - Nürnberg
Marsilya - Spartak Moskova

4. TUR EŞLEŞMELERİ

UEFA Kupası'nda 3. tur ve 4. tur kuraları birlikte çekildi. Temsilcimiz Galatasaray, 3. turda Leverkusen'i eleyebilirse, 4. turda Zurich - Hamburg eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

(Galatasaray - Bayer Leverkusen) / (Zurich - Hamburg)
(Anderlecht - Bordeaux) / (Aberdeen - Bayern Münich)
(G. Rangers - Panathinaikos) / (Werder Bremen - Braga)
(Bolton Wanderers - Atletico Madrid) / (Sporting Lizbon - Basel)
(AEK - Getafe) / (Benfica - Nürnberg)
(Rosenborg - Fiorentina) / (Brann - Everton)
(Slavia Prag - Tottenham) / (PSV - Helsinborgs)
(Marsilya - Spartak Moskova) / (Zenit - Villarreal)


Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, tek amaçlarının UEFA Kupası 3. turunda Bayer 04 Leverkusen'i elemek olduğunu söyledi.

Adnan Sezgin, UEFA Kupası'ndan bundan sonra kolay maçları olmadığını ifade ederek, ''Tek amacımız Bayer 04 Leverkusen'i eleyerek bir üst tura çıkmak ve daha üst turlarda yolumuza devam etmek. İstanbul'daki maçın yanı sıra, Almanya'daki karşılaşmada da seyirci avantajının bizde olacağını düşünüyoruz. Bu da bizim için önemli bir artı'' dedi.

Takımda önemli oyuncuların sakat olduğuna da dikkat çeken Sezgin, maçlar öncesi verilecek aranın kendileri için önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, ''O maçlara en olumlu koşullarda çıkacağız. Tek isteğimiz rakibimizi eleyerek yolumuza devam etmek'' derken, ''Grup maçlarında sergilediğimiz performansla, bu turda ortaya koyacağımız oyun arasında mukayese dahi olmayacak. Ayrıca eleme usulü olmasının da farklı bir havası olacaktır'' ifadelerini kullandı.

Sezgin ayrıca, transfer döneminde takıma takviye yapma çabaları olduğunu vurgulayarak, isteklerini gerçekleştirebilmeleri halinde, bunun da güçlerini artıracağına inandıklarını sözlerine ekledi.

LEVERKUSEN: GALATASARAY ZORLU RAKİP

Galatasaray'ın UEFA Kupası'ndaki rakibi olan Almanya'nın Bayer 04 Leverkusen takımının Spor Müdürü Rudi Völler, Galatasaray'ın zorlu bir rakip olduğunu, ancak bu takımı yenebileceklerini söyledi.

Völler, bu konuda kulübün İnternet sitesinde yayınlanan açıklamasında, ''Kuramız zor, ancak çözülebilir. Her iki oyunda da o günlerdeki performanslar etkili olacak'' şeklinde görüş belirtti.

İlk maçı deplasmanda oynamalarının kendileri için avantaj olduğunu savunan Völler, ''Bunu da grup birincisi olarak hak ettik. Tabii ki diğer tura ulaşmak istiyoruz. Son yıllarda ulusal ve uluslararası düzeyde büyük başarılar gösteren harika bir Türk takımına karşı büyük bir mücadele olacak. Kesinlikle çekişmeli bir mücadele olacak'' ifadesine yer verdi.

Galatasaray'ın büyük bir isme sahip, kaliteli rakip olduğunu ifade eden Völler, ''Şansımız yarı yarıya. Deplasmanda önce oynayacak olmamız iyi. Karşılaşmalara ve Karl-Heinz Feldkamp'ı yeniden göreceğimize seviniyoruz'' şeklinde açıklamada bulundu.

Bayer 04 Leverkusen'in Galatasaray'ın rakibi olarak belirlenmesi üzerine bir yorum yapan Eurosport televizyon kanalının Alman sunucusu, Galatasaray'ın Alman takımının karşısına çıkabilecek en güçlü takım olduğunu söyledi.

''Bayer, Feldkamp'ın Galatasaray'ına karşı'' başlığıyla benzer bir yoruma yer veren spor dergisi Kicker de, Galatasaray Teknik Direktörü Karlheinz Feldkamp'ın, daha önce FC Kaiserslautern takımının 1991 yılında lig şampiyonu olmasını sağladığını, ayrıca 3 Almanya Kupası kazandığını hatırlattı.

Bayer Leverkusen 04, 1 Temmuz 1904 yılında kuruldu ve 31 Mayıs 1907 tarihinde futbol takımı olarak da ilk kez faaliyet göstermeye başladı.Almanya'da 1963 yılında kurulan ve Bundesliga adı verilen 1. lige ilk kez 1968 yılında yükselmeyi başaran Bayer 04 Leverkusen, daha sonraki yıllarda ikinci lige düşmesine rağmen 1979 yılında yeniden 1. lige çıkmayı başardı.

Alman 1. liginde hiç şampiyon olamayan Bayer 04 Leverkusen, 1997, 1999, 2000 ve 2002 yıllarında 4 kez lig ikincisi olmayı başardı.Alman Futbol Federasyonu (DFB) Kupası'nı 1993 yılında kazanan Bayer 04 Leverkusen, daha sonraki yıllarda kötü oyunuyla 1995/1996 yılı sezonunda küme düşmekten kurtulduktan sadece 1 yıl sonra, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum'un teknik direktörlüğü döneminde lig ikincisi oldu.

Milli futbolcu Yıldıray Baştürk'ün de bir dönem oynadığı Bayer 04 Leverkusen takımı, 2002 yılında da Almanya Kupası karşılaşmalarında ikinci oldu.

UEFA Kupası'nı 1988 yılında kazanan Bayer 04 Leverkusen, Şampiyonlar Ligi'nde de 2002 yılında ikinci oldu.Bayer 04 Leverkusen takımı 5-14 Ocak 2008 tarihlerinde Antalya'da kamp yapacak.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 16 10 5 1 29 12 35
2 Sivas 16 11 1 4 26 13 34
3 Fenerbahçe 16 10 4 2 27 15 34
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 17 10 4 3 22 14 34
5 Kayseri 16 6 7 3 23 16 25
6 Denizli 16 7 3 6 22 19 24
7 Trabzon 16 6 4 6 20 19 22
8 Ankaragücü 16 6 4 6 18 20 22
9 Konya 16 6 4 6 20 26 22
10 İ.B.B. Spor 16 5 5 6 19 18 20
11 G.B. Oftaş 16 5 4 7 16 16 19
12 Gaziantep 16 5 3 8 20 23 18
13 Bursa 16 4 6 6 16 19 18
14 Ç.Rize 16 5 3 8 16 27 18
15 V.Manisa 17 4 5 8 23 29 17
16 G.Birliği 16 3 5 8 19 25 14
17 Ankaraspor 16 2 6 8 14 21 12
18 Kasımpaşa 16 2 3 11 12 30 9
20:00
V.Manisaspor - Beşiktaş
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
17. Hafta
 V.Manisa 1  
  Beşiktaş 2  
 Konya -  
  Kasımpaşa -  
 Ankaragücü -  
  Kayseri -  
 Fenerbahçe -  
  Trabzon -  
 Ç.Rize -  
  Denizli -  
 Bursa -  
  Ankaraspor -  
 İ.B.B. Spor -  
  Gaziantep -  
 Sivas -  
  G.Birliği -  
 G.B. Oftaş -  
  Galatasaray -  
Haftanın Maçları
18. Hafta
 Kasımpaşa Gaziantep  
 Konya Beşiktaş  
 V.Manisa Kayseri  
 Ankaragücü Ankaraspor  
 Bursa Denizli  
 Sivas Trabzon  
 Ç.Rize Galatasaray  
 G.B. Oftaş G.Birliği  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor