kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Altın Örümcek heyecanı başladı

27.11.2007
5 yıldır düzenlenen ve artık gelenekselleşen Altın Örümcek Web Ödülleri'nin 6. sı için başvurular 9 Aralık'ta sona eriyor..
İnternet dünyasını konu alan Altın Örümcek'te bu yıl web siteleri "Görme Engellilere Uygunluk" kriterine göre de değerlendirilecek. İlk defa bu yıl değerlendirme kriterleri arasına alınan bu kriter ile, web sitelerinin görme engellilere, internet teknolojileri kullanılarak web ortamında sunulan bilgi, hizmet ve ürünlerden ne derecede faydalanabilmesine olanak tanıdığı ve görme engellileri sanal aleme ne derecede dahil ve entegre edebildiği de değerlendirilecek. Değerlendirme, görme engelliler tarafından gerçekleştirilecek.

Etkinlik, web ve internet teknolojilerini kullanarak gerçekleştirilen başarılı projelerin daha iyi tanıtılması ve hak ettiği yeri bulmasını, bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesini ve gündem oluşturulmasını amaçlıyor.

Altın Örümcek 2007 için başvuru yapmak isteyen adaylar, bu sene 53 kategori arasından kendilerine en uygun olan kategorilerde başvuru yapabilirler. Adaylık başvuruları, Türkiye'nin bilişim, medya ve iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan ve yeni üyelerin de katılımıyla güçlenen organizasyon jürisi tarafından değerlendirilecek. Halk oylamasına katılmak isteyen İnternet kullanıcıları da, organizasyon resmi web sitesinde kullanıcı girişi yaparak değerlendirme yapabilecekler.

Altın Örümcek 2007 için başvurular, son başvuru tarihi 9 Aralık'a kadar web sitesinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilebilecek. Adaylar ve ilgililer, www.altinorumcek.com adresinde bu sene yenilenen web sitesinden daha detaylı bilgi alabilir, etkinlik sürecinde tüm gelişmeleri takip edebilirler.

Altın Örümcek Web Ödülleri 2007'de, ödül sponsoru Getty Images Master Delegate Serimaj; Destekleyenler arasında, Google, TÜBİDER, Ajanspress; BKM; Web Sponsoru Luckyeye; basın ve medya sponsorları olarak Activeline, Kobiefor, Macline, Marketing Türkiye, Newtech, Photoline, Photoshop, Tele.com.tr, Telepati Telekom dergileri, Teknoloji TV, Kurumsal Haberler.com yer almaktadır.