kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kabune

Malzemeler
*
1 kg. dana eti (boyun kısmı, haşlanmış, didilmiş)
* 2 su bardağı pirinç
* 2 adet soğan (piyaz doğranmış)
* 2 çorba kaşığı tereyağı (doğranmış)
* 3 su bardağı et suyu (kaynar)
* Tuz
* karabiber (arzu edilen miktarda)
Pirince 2 çorba kaşığı tuz ve üzerine çıkıncaya kadar su ilave edip, en az bir saat dinlendirin. Daha sonra unlu suyu gidinceye kadar bol bu ile yıkayın. Soğanları tuz ve karabiberle iyice ovun ve tencereye yayın. Üzerine sırasıyla tereyağı, pirinç ve etleri kat kat yayıp, et suyunu gezdirin ve kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Yemeği karıştırmadan 10 dakika dinlendirip sıcak servis yapın.

Fındık revanisi
Malzemeler
*
4 adet yumurta
* 4 kahve fincanı tozşeker
* 4 kahve fincanı un
* 4 kahve fincanı irmik
* 2 su bardağı toz fındık
* 4 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
* 1 paket kabartma tozu
Süslemek için:
*
Kıyılmış fındık
Şerbet için:
*
3 su bardağı tozşeker
* 2 su bardağı su
* Yarım limonun suyu
* 1 çay kaşığı vanilya
Yumurta ile şekeri 10 dakika çırpın. Un, irmik, fındık, yoğurt, limonun suyu, kabuğu ve kabartma tozunu ilave edip, kaşıkla karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin ve soğutun. Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. İnmesine yakın limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Sıcak şerbeti soğumuş tatlıların üzerine gezdirin. Kıyılmış fındıkla süsleyin. 4 saat beklettikten sonra servis yapın.

Pide çeşitlemesi
Malzemeler
*
2 yumurta
* 1 su bardağı su süt karışımı (ılık)
* 1 çay badağı sıvıyağ
* Yarım çay bardağı toz şeker
* Tuz
* 2 çorba kaşığı yaşmaya
* Sprey yağ
* Aldığı kadar un
İçi ve üstü için:
*
200 gr dil veya beyaz peynir
* Sucuk
* Sosis
* Domates
* Maydanoz
* Zeytin
* Mantar
Unu eleyin ortasını havuz gibi açın. Ilık sütte mayayı şekeri eritip 10 dakika bekletip, unu ortasına dökün. İçine sıvıyağı, yumurtayı ve tuzu koyup ele yapışmayan bir hamur yapın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. İster yuvarlak ister uzun pideler yapın. Uzun pide açılırken hamuru elinizde poğaca yapar gibi açın. İç koyup iki ucunu karşılıklı olarak sıkıp kenarlarını kaldırın. Sprey yağla yağlanmış tepsiye dizin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hiç bekletmeden pişirin.