kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Acemi kasaplar kendilerini kesti

Yeni Haber
Kurban Bayramı'nda, kurban kesmeye kalkan acemi kasaplar, hastanelerin acil servislerini doldurdu.

Alınan bilgiye göre, bayram sabahı kurban kesmek isterken çeşitli yerlerini kesen vatandaşlar Ankara'daki çeşitli hastanelerin acil servislerine başvurdu.

Bu nedenle saat 14.30'a kadar Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine 20, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesine 45, İbni Sina Hastanesine 6, Gazi Hastanesine 20, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine 15, Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisine ise 25 kişi el kesisi nedeniyle başvurdu.

Hastane acil servislerine başvuran acemi kasapların ayakta tedavi edildiği, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bir hastanın ise ameliyata alındığı belirtildi.

KÜTAHYA'DA KURBAN KESERKEN YARALANAN ACEMİ KASAPLAR HASTANEYE BAŞVURDU

Kütahya'da kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan acemi kasaplar hastanelere başvurdu.

Kent merkezinde toplam 53 yerde hizmet veren kurban kesme yerlerinde vatandaşlar dini vecibelerini yerine getirirken, kesim esnasında yaralanan vatandaşların imdadına bayramda kesintisiz çalışan sağlık ekipleri yetişti. Öğle saatlerine kadar Kütahya Evliya Çelebi ve Kütahya Devlet hastanelerine 33 kişi tedavi için başvurdu.

Mesut Kahraman isimli bir vatandaş, baş parmağını derin şekilde kestiği için Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ndeki ilk tedavisinin ardından Eskişehir Osman Gazi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Kahraman'ın, elindeki sinirlere zarar verdiği öğrenildi.


KOCAELİ'DE KURBANLIK KESEN KASAPLAR KENDİLERİNİ YARALADI

Kocaeli'de kurban kesimi sırasında yaralanan yaklaşık 150 vatandaş hastanelerin acil servislerine müracaat etti.

Belediyeler, Kocaeli'de vatandaşların kurbanlıklarını rahat bir ortamda, işin ehli kasaplar tarafından kesilmesi için 20 civarında kurban kesim merkezi tespit etti. Kurban kesim merkezleri, düşük bir fiyatla, kurbanın parçalanıp sahiplerine teslim edilmesine kadar, işin ehli olan kişilerle hizmet verdi. Ancak, vatandaş yine kendi kurbanını kendi kesmeye çalıştı. İşi ehline bırakmayan acemi kasaplar, kurbanlık yerine kendi vücutlarını keserek zarar verdi.

Sabah bayram namazının hemen ardından kesim işlemine başlayan bazı acemi kasaplar kurbanlık hayvanlar tarafından hırpalanırken, kimi kasaplar ise hayvanı keserken veya kestikten sonra kullandığı bıçak ile elini veya başka yerlerini kesti. Kocaeli'de yaralanan 150 civarında acemi kasap hastanelerin acil servislerine müracaat etti.

OSMANİYE'DE 15 ACEMİ KASAP KENDİNİ YARALADI

Türkiye'nin birçok yerinde bayram namazlarının kılınmasının ardından vatandaşlar kurbanlarını kestiler. Ancak her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi Türkiye'nin değişik yerlerindeki yüzlerce acemi kasap kesim yaparken değişik yerlerinden kendisini yaraladı.

Osmaniye'de 15 acemi kasabın kurban kesmek isterken değişik yerlerinden yaralandıkları bildirildi. Yaralılara Osmaniye Devlet Hastanesi acil servisinde müdahale edildi. Kesikleri derin olan vatandaşlara acil servisteki doktorlar tarafından dikiş atıldığı kaydedildi.

ISPARTA'DA, 30 ACEMİ KASAP KENDİNİ YARALADI

Isparta'da, kurban kesimi sırasında kendilerini yaralayan 30 kadar acemi kasap hastanelere koştu. Kesim sırasında balta, bıçak ve satır darbeleri ile yaralanarak çeşitli hastanelere götürülen acemi kasaplar ilk müdahalenin ardından taburcu edildi. Isparta Devlet Hastanesi acil servis yetkilileri yaralanmaların daha çok el ve ayak bölgelerinde olduğunu ancak derin yaralar olmadığı bilgisini verdi.

Ispartalılar bayram namazının ardından daha önceden belirlenen kesim merkezlerine akın etti. Aşırı yığılmadan dolayı kesim yerlerinde kısa süreli izdiham yaşandı. Dualar ve tekbirler eşliğinde kurbanlarını kesen vatandaşlardan bazılarının çocuklarını da beraberinde getirdiği gözlendi. Isparta'da kesimler 9 merkezde yapıldı. Belediye, kesim merkezlerinde vatandaşlara sıcak çay servisi yaparak, kurban etleri için özel poşetler dağıttı. Bu uygulama vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Isparta Valisi Şemsettin Uzun ise, Kurban Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada birlik ve beraberliğin önemine değinerek dargınların barışmasını, herkesin bir birini muhabbetle kucaklamasını istedi. Uzun, "Millet olarak en büyük güç kaynağımız bir birimize yakınlaşmamız ve dayanışmamızdır. Ancak geçmişte olduğu gibi bugünde Türkiye üzerinde oynan oyunlar var. PKK terör örgütü ülkede faaliyetlerini bir kez daha yoğunlaştırmış ve bu uğurda pek çok vatan evladımız şehit ve gazi olmuştur. Onlara Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar ailelerine sabır diliyorum." dedi.

Vali Uzun, bugün gelinen noktada milletin arasına nifak sokmak isteyen ve kötü niyet besleyenlere karşı daima uyanık olunması gerektiğini hatırlatarak, ekonomik ve siyasi yönden güçlü olmak gerektiğini söyledi. Umutsuzluğa düşülmemesi gerektiğini ifade eden Uzun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dün olduğu gibi bugünde her türlü olumsuzlukları bertaraf edecek güçte olduğunu söyledi.

SİVAS'TA 30'UN ÜZERİNDE ACEMİ KASAP HASTANEYE BAŞVURDU

Sivas merkez ve ilçelerinde Bayram münasebetiyle kurban kesimleri sırasında, bazı vatandaşlar hayvan darbesi ve bıçak kesmesi sonucu yaralandı. Hafif yaralanan 'acemi' kasaplar, hastanelerin acil servislerindeki müdahalenin ardından taburcu edildi.

Sivas'ta vatandaşlar Kurban Bayramı namazının ardından kurban kesimlerine başladı. Belediye tarafından önceden belirlenen hayvanlarını getiren vatandaşlar, dini vecibelerini yerine getirmeye başladı. Bahçesi müsait olan bazı vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla kurbanları kesmeyi tercih etti. Her yıl görmeye alışılan acemi kasaplar bu yıl da hastanelere başvurdu.

Sivas'ta sabahın ilk saatlerinden itibaren vücudunun değişik yerlerinden bıçak ve boynuz darbesiyle yaralanan 30'un üzerinde vatandaş, Sivas Devlet ve Numune Hastanesi'nde tedavi edildi.

Alınan bilgiye göre, kendi kurbanını kesen Rıfat Altıntaş isimli vatandaş, aldığı boynuz darbesiyle kolundan yaralandı. Yarası derin olan Altıntaş'ın koluna dikiş atıldı. Yıldızeli ilçesinden gelen Turan Kurt isimli vatandaş da dudağına aldığı boynuz darbesiyle yaralandı. Konuşmakta güçlük çeken Kurt, ayakta yapılan tedavinin ardından taburcu edildi.

Bu arada, hastanede ilginç bir olay yaşandı. Aynı kaderi paylaşan Kurt ve Altıntaş, hastanenin acil servisinde bayramlaştı. Hastane yetkilileri, gelen vatandaşların genellikle parmak ve kollarından hafif şekilde yaralandıklarını belirtti.

BALIKESİR'DE 20 ACEMİ KASAP KENDİNİ YARALADI

Acemi kasaplar, bu Kurban Bayramı'nda da kendilerini yaraladı. Balta, bıçak ve satır darbeleriyle el ve ayaklarından yaralanan acemiler, hastanelerin acil servislerine akın etti.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bayramın ilk saatlerinden itibaren yaklaşık 20 kadar acemi kasap, kurban keserken kendini yaraladı. Yaralılar, Edremit Kazdağı ve Edremit Devlet hastanelerinin acil servislerine tedavi edildi. Öğle saatlerinde Kazdağı Devlet Hastanesi'ne giden Selahattin Uz (49), kurban kesmeye çalışırken satırla sol el bileğini yaraladığını söyledi. Uz, "Kuzuyu parçalamaya çalışıyordum, bileğimi parçaladım." dedi.