kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Terör tek engel

Erdoğan bayram mesajında birlik vurgusu yaparak "Bugün karşı karşıya bulunduğumuz zorlukları, birlik ve beraberliğimize kasteden terör belasını aştığımız takdirde, önümüzde hiçbir engel yoktur" dedi..
Geleneği bozmayarak bayramın ilk gününü İstanbul'da geçiren Başbakan Tayyip Erdoğan, bayram mesajında Türkiye'nin Medeniyetler İttifakı'nın sembol ülkesi olduğunu belirterek, "Terör belasını aştığımızda önümüzde engel yok" dedi. Birlik ve beraberliğin de altını çizen Erdoğan'ın mesajı özetle şöyle: "Bugün karşı karşıya bulunduğumuz zorlukları, birlik ve beraberliğimize kasteden terör belasını aştığımız takdirde, bizi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği medeniyet hedeflerinden alıkoyacak hiçbir engel yoktur, yeter ki aynı gelecek hedefleri etrafında kenetlenelim. Yunuslar, Mevlanalar, Hacı Bektaşlar hep aynı bereketli toprakların meyveleridir. Cami, kilise ve havrayı yan yana hoşgörü içinde yaşatan yüzlerce yıllık tarihi tecrübesi Türkiye'yi, çağımızın en büyük küresel barış projesi olan Medeniyetler İttifakı'nın sembol ülkesi haline getirmiştir." TBMM Başkanı Köksal Toptan, mesajında toplumsal uzlaşmanın artırılmasını isterken, muhalefet partisi liderlerinin mesajları şöyle oldu:

* CHP lideri Deniz Baykal: Bizim yaşadığımız İslamiyet, Taliban'ı değil, Hazreti Mevlana'yı, Hacı Bektaş-ı Veli'yi, Yunus Emre'yi yetiştirmiştir. Bayramlarda öne çıkan barış, kardeşlik, dostluk, hoşgörü, yardımlaşma, paylaşma, dayanışma değerleri ancak ve ancak özgür, demokratik ve laik cumhuriyetlerde yaşatılabilir.

* MHP lideri Devlet Bahçeli: Bugün, ülkemizin içine sürüklendiği ekonomik sorunların yanı sıra; barış, kardeşlik, huzur ve dayanışma duygularının ağır tahribata maruz bırakıldığı dramatik bir dönemi yaşıyoruz. Ne hazindir ki, insanımızın birbirine karşı sevgisinin azaldığı, en temel ahlak kurallarının bile alenen çiğnendiği ve adaletsizliğin bir fırsat olarak görüldüğü toplumsal çözülme ile karşı karşıyayız.

5.5 SAAT ÇALIŞTI
Öte yandan Erdoğan dün öğle saatlerinde Dolmabahçe'deki çalışma ofisine geçti. Burada yaklaşık 5.5 saat kalan Erdoğan daha sonra bazı özel ziyaretlerde bulundu.