kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Şans değil, bal!"

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Yeni Haber
UEFA Kupası (H) Grubu son maçında Austria Wien ile 0-0 berabere kalan Galatasaray, grupta üçüncü sırayı alarak 3. tura yükseldi.

LEVENT TÜZEMEN: BORDEAUX'YA FAKS ÇEKİN (SABAH)


Galatasaray'ın ikinci yarı şuursuz bir baskısı vardı ama gol gelmiyor; Wien'in kontratakları korkutucu oluyordu. 74. dakikada Bordeaux'lu Tremoulinas'ın golü tribünleri sevince boğdu ve G.Saray'a mutlak galibiyet gerekiyordu. Ama gol atacak güçleri yoktu. Çünkü futbolcuların şuuru kaybolmuştu. Kendi göbeğini kendi kesemeyen Galatasaray'ı gruptan 87'de Moimbe'nin attığı golle kazanan Bordeaux çıkardı. Üzücü olan nokta, Atina'da skor 2-2'ye geldikten sonra Galatasaraylı futbolcuların maçı kazanmak için tribünlerin yoğun tezahüratına rağmen maçı kazanma adına çaba sarfetmemeleriydi.
Atina'daki 3 dakikalık uzatma, Galatasaralı futbolcular adına Denizli-Fenerbahçe maçının bitiş düdüğünün bekleyişi gibi geçti. Sonunda Galatasaray, Bordeaux'nun ipine tutunarak çıktı.

Grip olan Kalli takımının başında yoktu ama "Hoca şansı" Atina'daydı. Galatasaray yine Kalli'nin şansı sayesinde gruptan çıktı. Galatasaray yönetimi, gösterdikleri kişilikli futboldan dolayı Bordeaux yönetimine teşekkür faksı çekmeli.

EMRAH KAYALIOĞLU: ŞANS DEĞİL, BAL! (SABAH)

Dün geceki UEFA Kupası grup maçları öncesi açıkçası hemen hemen hiç umudum yoktu. Bordeaux'nun eksik kadroyla Atina'ya gitmiş olması, Panionios'un iyi bir takım olmasa da kazanmak zorunda olduğu bu maçta istediğini alacağı tahmininin ağır basmasına yol açıyordu.
Geçen yılı hatırlıyorduk... Fenerbahçe gruptan üçüncü çıkmış, AZ Alkmaar ile eşleşmişti. O turu geçse, bir sonraki rakibi de belliydi. Aynı gruptan birinci çıkan Newcastle. Bordeaux'nun yerinde olsam ileride olası bir eşleşmede Panionios'u mu, Galatasaray'ı mı isterdim diyor, Atina'daki maça asılmayacaklarını düşünüyordum.

Galatasaray'ın Austria Wien'e puan kaybedeceği aklımıza bile gelmiyor, tur için tek umut olarak 'Kalli'nin şansı'nı görüyordum. Ama dün geceki sonuçlar gösterdi ki, Kalli şanslı değil; BALLI!

UEFA Kupası'nda torbalarının iki tane altıncısı, iki tane sekizincisini çekmiş Galatasaray'ın, tek galibiyetini hakem sayesinde alan, bu grupta bile sıfır çekmeye layık Austria Wien'i yenemeyen Galatasaray'ın kupada grup birincilerine karşı devam etme ihtimali var mı?

Kalli'nin balı, belki de Galatasaray'ın şanssızlığı olacak

BÜLENT TULUN: DAYAK GİBİ TUR (FOTOMAÇ)

UEFA Kupası'nda yola devam etmek keyfiyeti elinde olmayan G.Saray, Avrupa'nın 4. sınıf takımlarından biri olan Austria Wien'le Ali Sami Yen'de sahaya maalesef 10 binin altında bir seyirci desteğiyle çıktı.

Oyunun başından itibaren ne yaptığını bilen, oyun şablonu belli 4. sınıf Avrupa takımı karşısında, bir zamanların efsanesi G.Saray, ne oynadığı belli olmayan bir şablonla seyirciyi çıldırttı. Sezon başından beri söylediğimiz kornerlerin sürekli ön direğe kesilmesi, ama ön direkte hiçbir G.Saraylı oyuncunun bulunmaması en azından bu varyasyona ne kadar çalışılıp, çalışılmadığının bir göstergesi.


Sezon başında 10 tane transfer yapıp 50 milyon dolar harcayıp hala üç tane önemli omurga adamı arıyorsanız, zaten biz bu işi ağzımıza yüzümüze bulaştırdık demektir.

ZAFER ERTEM: ÇILDIRTAN TUR (FOTOMAÇ)

Gözler Ali Sami Yen'de kulaklar ise Yunanistan'daydı. G.Saray başlama vuruşu ile yüklendi. İlk 20 dakika boyunca da A. Wien kalesinin önünden ayrılmadı. Sabri, Hakan Şükür, Nonda ile pozisyonlar buldu. Ama gol getiren son vuruş hâlâ yoktu.

İlk yarı biterken G.Saray gole çok yaklaştı. Gecenin iyisi Sabri'nin sert şutu üst direkte patlarken, tribünde müthiş soğuğa rağmen takımını aralıksız destekleyen taraftarlar derin bir "ah" çekiyordu. İkinci yarı ile birlikte G.Saray yine Avusturya kalesine indi. Dakikalar 58'i gösterirken Hakan Şükür öylesine bir gol kaçırdı ki bir anda kendisini kulübede buldu.

G.Saray'ın Avrupa'da yoluna devam etmesi sevindirici ama el yordamı ile gelen tur bana göre rezalet. Ben bu turu doğrusu içime sindiremem, benim gibi çevremde sindiremeyecek çok adam var. Kalli'nin balını ayakta alkışlamaktan başka çarem yok galiba.

İLKER YASİN: AĞLAMAK İSTİYORUM (HÜRRİYET)

AĞLAMAK istiyorum cümlesini 1989'da Galatasaray'ın Köln'de Monaco'yu elediği günün akşamında söylemiştim. "G.Saray yarı finalde" demiştim.

Tromso, Helsingborg, Austria Wien gibi Avrupa'nın sıradan ekipleri önünde tarihinin en karanlık dönemlerini yaşayan G.Saray, dün gece bir Fransız takımı Bordeaux'ya skor olarak değil ama psikolojik olarak mahkum oldu. G.Saray'ın Bordeaux'ya çok büyük borcu var. Maçı locadan seyrediyorum. Sahada G.Saray'ı, hemen arkamda Panionios-Bordeaux maçını izliyorum. Karşılaşmayı 2-0 yenilgiden 2-2'ye getiren bir Bordeaux'nun futbol adına gurur veren mücadelesini izlerken, G.Saray'ın silik, şahsiyetsiz, kazanma hedefinden uzak oyununa bakıyorum ve üzülüyorum. Bordeaux'nun skoru 2-0'dan 3-2'ye getirdiği dakikalarda "ağlamak istiyorum".

Takım ruhunun ve sevginin kaybolduğu bir G.Saray'ı gördüğümüz için. Ve G.Saray bu futbolla bir üst tura çıktığı için ağlamak istiyorum. Yazık, hiç hak etmedik. Tur atlamak için hiçbir şey yapmadık. Feldkamp'ın şans trenine bindik gidiyoruz. Bu bayram günü diyelim ki, Allah sonunu hayır etsin.

MEHMET DEMİRKOL: BORDEAUX'DAN ÖZÜR DİLERİZ (MİLLİYET)

Bu turu geçmiş olmak çok güzel. Daha kolay olacak diye umuyorduk. Ama tabii Bordeaux'ya bir özür borcu da var. Bırakacaklardı ya hani!

Tamam Galatasaray'ın kadrosu, oyun niyeti, hırsı arzusu hepsi keyif verici. Peki ya plan! Oyun planı. Yığılıyor olmuyor, daha da yığılıyor, daha da yığılıyor. Cesaret için tebrikler, ama plansızlık için! Kalli gerçekten bu takımın bir oyun düzeni oturtacak kadar iyi çalıştığını düşünüyor mu? Çalışmak sadece kondisyon kazanmak için olmuyor ki!
Servet oraya, Song da oraya. Bizzat Galatasaray rakipleri kapatıyor. Oyunu açmak topu şöyle bir dolaştırıp onları açılmaya ikna etmek, biraz denge, biraz pas yok. Tamam evet sürekli rakip kale önündesin ama üretim?
Ne olursa olsun kazanmak ilerlemek önemlidir. Bu turu geçmiş olmak çok güzel. Daha kolay olacak diye umuyorduk tabii.
Ama tabii Bordeaux'ya bir özür borcu da var. Bırakacaklardı ya hani!
Sonrası iyi ve planlı bir oyun olsun. Böyle değil!

RIDVAN DİLMEN: AVRUPA BIRAKMADI! (MİLLİYET)


Herhalde bütün kalemler Feldkamp'tan oyuncusuna kadar sallamaya hazırlanmıştı. Ama sallanmayacak gibi de değildi.
Galatasaray takımında fizik kondisyon yok. Arzu yok. Taktik maktik hiç yok. Yeni Hagi, Servet olmuş. Orta sahada kim oynuyor belli değil. Hele maçın sonlarına doğru taktik 5-5'e döndü. Mehmet Topal savunmanın arasına geldi. Servet öne çıktı. 3-4 kişi kafasına göre rakip ceza alanının oralarında dolaşıyor. Hani derler ya, mahalle maçı gibi.

Sonuçta Galatasaray adına ilk yarının gelmesi büyük şans. Çünkü futbol olarak hiçbir şey ortaya koyamıyorlar. Her geçen gün kötüye gidiyorlar. Galatasaray Avrupa'yı istemedi. Çünkü tur için hiçbir şey yapmadı. Ama Avrupa, "ben seni bırakmam" dedi.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 16 10 5 1 29 12 35
2 Sivas 16 11 1 4 26 13 34
3 Fenerbahçe 16 10 4 2 27 15 34
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 16 9 4 3 20 13 31
5 Kayseri 16 6 7 3 23 16 25
6 Denizli 16 7 3 6 22 19 24
7 Trabzon 16 6 4 6 20 19 22
8 Ankaragücü 16 6 4 6 18 20 22
9 Konya 16 6 4 6 20 26 22
10 İ.B.B. Spor 16 5 5 6 19 18 20
11 G.B. Oftaş 16 5 4 7 16 16 19
12 Gaziantep 16 5 3 8 20 23 18
13 Bursa 16 4 6 6 16 19 18
14 Ç.Rize 16 5 3 8 16 27 18
15 V.Manisa 16 4 5 7 22 27 17
16 G.Birliği 16 3 5 8 19 25 14
17 Ankaraspor 16 2 6 8 14 21 12
18 Kasımpaşa 16 2 3 11 12 30 9
Haftanın Maçları
16. Hafta
 Galatasaray 2  
  Sivas 0  
 Ankaraspor 1  
  Ç.Rize 2  
 Gaziantep 2  
  Konya 1  
 Trabzon 2  
  İ.B.B. Spor 1  
 Denizli 2  
  G.B. Oftaş 1  
 Kayseri 4  
  Bursa 1  
 Kasımpaşa 2  
  V.Manisa 2  
 G.Birliği 1  
  Fenerbahçe 2  
 Beşiktaş 3  
  Ankaragücü 1  
Haftanın Maçları
17. Hafta
 V.Manisa Beşiktaş Cuma 20:00  
 Konya Kasımpaşa Cumartesi 14:00  
 Ankaragücü Kayseri Cumartesi 14:00  
 Fenerbahçe Trabzon Cumartesi 19:00  
 Ç.Rize Denizli Pazar 14:00  
 Bursa Ankaraspor Pazar 14:00  
 İ.B.B. Spor Gaziantep Pazar 14:00  
 Sivas G.Birliği Pazar 15:30  
 G.B. Oftaş Galatasaray Pazar 19:00