kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Hezimeti zafer diye sunmak..

Mustafa Sarıgül'ün projesi muhteşemdi.. Önüme serdiği bilgisayar çizimleriyle anlatırken nasıl heyecanla dinlemiştim onu..
Ali Sami Yen Stadı şehrin göbeğinde, yöreye nefes aldıran bir kültür ve dinlence parkına dönüyordu. Eski açığın olduğu yere bir Kongre Salonu ve butik otel yapılarak. Parkın altı, beş kat oto park oluyordu..
Tesis tümüyle Galatasaray'ın olacaktı.
Stad Seyrantepe'ye taşınıyordu. Seyrantepe, Olimpiyat Stadı gibi Allahın unuttuğu bir yer değildi. Şehre nerdeyse yürüyüş mesafesinde yakın, TEM oto yolunun hemen dibinde, çok kısa bir ek hatla, Metro'ya hemen ulaşım mesafesindeydi. İdeal konum..
Buraya bir modern stad, bir içinde her türlü salon sporunun yapılabileceği Olimpik Salon inşa edilecekti. Çok büyük arazinin geri kalanına villalar inşa edilecek, bunların satışı ve geliri de Galatasaray'ın olacaktı.
Seyrantepe/ Ali Sami Yen ortak projesiyle Galatasaray ülkenin en modern stad ve salonuna sahip olmakla kalmayacak, kulübe villaların satışından mevcut tüm borçları ödeyecek bir para, Ali Sami Yen tesislerinden de her yıl en az 50 milyon dolarlık bir devamlı gelir sağlayacaktı.
Proje Galatasaray'ı bir dünya kulübü yapacak, bir Türk Kulübü, Milanların, Barcelona, Manchester Unitedlerin hizasına gelecekti. Özhan Canaydın'ın kişisel hesapları, ihtirasları ve de bilinen beceriksizlik ve basiretsizlikleriyle bu müthiş proje piç edildi.
Bugün Galatasaray'ın elinde sadece Seyrantepe Stadı var. Canaydın bu stadı yapacak üç kuruşu bulmayı dahi beceremediği için, kulübün tarihini, Ali Sami Yen Stadı'nı TOKİ'ye bedel olarak vermek. "Al bunu, yap stadı" demek zorunda kaldı.
Şimdi Galatasaray camiasına bu hezimet "Başarı, zafer" diye sunulmak isteniyor. Galatasaray tarihinin gelmiş geçmiş en kötü başkanı bu "Zafer"e dayanarak mart ayı seçimlerinde yeniden aday olmak ve başkanlığı kazanmak hesapları yapıyor.
Koyacaktır ve kazanacaktır. Çünkü Galatasaray camiası, hele de liseci kongresi, bu hezimeti zafer sanacak kadar kayıtsız, ilgisiz, bilgisiz ve saftır..
Bu arada Ünal Aysal'ın "İkinci Başkan" diye Canaydın listesine hazırlandığını duyuyorum. Ergun Gürsoy'u bitiren, Adnan Polat'ı silen Canaydın şimdi sıraya Ünal Aysal'ı koymuş, belli. Koyabilir.. Ama Aysal bu tongaya gelirse, ona da helal olsun..
Özhan Başkan ilk seçimi Ünal'la işbirliği yapma sözü vererek kazanmıştı. O seçim öncesi ve sonrasında neler olduğunu bana bizzat kendisi anlatan Aysal, hala Özhan'la işbirliği yapmaya kalkışıyorsa, pes..
Bir seçim süresinde de, o süprülüp atılır!.