kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Amasra turistlerin gözdesi

AA
23.08.2007
Çok sayıda tarihi eserin bulunduğu, doğal güzelliklere sahip, Bartın'ın Amasra ilçesini günübirlik 25-30 bin, yılda yaklaşık 250 bin turist geziyor..
Helenistik dönemden Selçuklu ve Osmanlı dönemine kadar çok sayıda tarihi eserin bulunduğu Amasra, tarihi kalesi, anıt eserleri, camileri, kiliseleri, doğa güzelliği ve mutfak kültürüyle turistleri kendisine hayran bırakıyor.

Amasra'da, 1500-1600 kişi kapasiteli otel, ev pansiyonları ve kurumlara ait tesisler, özellikle hafta sonları tamamen doluyor.

Yaklaşık 3 bin yıllık tarihi geçmişiyle kültür turizmi açısından cazibe merkezleri arasında yer alan ilçede turizmin çeşitlenmesi amacıyla yat ve yolcu rıhtımlarının yanı sıra Tekke Mahallesi'ndeki 1600 metrekare alanda çok amaçlı salon inşa edilerek turizmin 4 mevsime yayılması hedefleniyor.

Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım, yaptığı açıklamada, geçen yıla oranla bu yıl ilçelerine gelen turist sayısında yüzde 25 oranında artış olduğunu söyledi.

Amasra'nın, Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren sanatçı ve oyuncu Barış Akarsu'nun da memleketi olmasının gelen turist sayısının artmasında etken olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

''Sanatçının sevenleri, hayranları hala akın akın geliyor, mezarını ziyaret ediyor. Turist sayısının bu yıl yüzde 25 oranında artması biraz da bundan kaynaklanıyor. Bölgemizde tanıtım faaliyetleri doğrultusunda turist sayısı her geçen gün artmakta, özellikle hafta sonları nüfus 3-4 katına çıkmaktadır. Karadeniz'in mavi turlardan yararlanılabilecek en önemli merkezi olmayı hedefliyoruz.''

OTOPARK SIKINTISI

İlçelerinde otopark sıkıntısı olduğunu kaydeden Yıldırım, ''Deniz, Türkiye Taşkömürü Kurumu maden ocakları ve sit alanlarıyla çevrili olmasından dolayı Amasra'da otopark yapabileceğimiz alan yok. Ancak arazi sahibi vatandaşlarımızın yer konusunda bize destek vermesi durumunda otopark sorunu bir nebze de olsa çözümlenmiş olacak'' dedi.