kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yatırımcılara yılbaşı öncesi tavsiyeler

Yeni Haber
Kurban Bayramı ve Hz. İsa'nın doğum yortusu nedeniyle Noel arifesinde kutlanan Christmas'ın arka arkaya gelmesi, yurt içi piyasalarda bir hafta sürmesi beklenen bir durgunluğa neden olacak.

Uzmanlar, bu dönemde yabancı yatırımcıların işlemlerini büyük oranda durduracağını, sakin geçecek bir haftanın ardından yeni yılın ilk günlerinde piyasanın hareketli günler yaşayacağını kaydettiler. Uzmanların önümüzdeki haftaya ilişkin beklentileri ise şöyle:

"YATIRIMCILAR FON RİSKİ ALMAMALI"

Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay:
"Kurban Bayramı sonrasında, ABD'den bu haftasonuna doğru gelecek verilerin sonuçları önemli olacaktır. 25 Aralık Salı günü başlayacak olan Christmas tatili nedeniyle, sakin bir hafta olacak. Yatırımcıların bu dönemde fon riski almaması lazım. Avrupa Merkez Bankası'nın piyasaları fonlamış olması dikkat çekici. Bu durum, Avrupa'da da kredi kaynaklı sorunların hala çözülemediğinin göstergesi. Christmas ile birlikte, yabancı yatırımcıların olmaması, Türk piyasalarındaki oyuncuları da isteksiz kılacaktır. Endeks tavan olarak 54.200-54.600, taban olarak 52.700 seviyelerinde yatay ve sıkışık bir seyir izleyecektir. Kurban Bayramı ve Christmas ile geçecek bu durgun haftadan sonra, piyasaları yeni yılın başında hareketli günler bekliyor."

"GSMH'DE REVİZYON, TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU ARTIRACAK"

TEB Yatırım Başekonomisti Sertan Kargın:
"Gelecek hafta yurtiçi piyasalarda yabancıların olmayacağı bir hafta yaşayacağız. Sakin bir hafta olacağını düşünüyorum. Belki bonolar biraz prim yapabilir. 2008'in hemen başında, GSMH'nin revize edilecek olmasına ilişkin gelişmeler yaşanabilir. Bu durum, Türkiye'nin kredi notlarını olumlu etkileyecektir. Böylelikle yeni yılın ilk günlerinde pozitif bir seyir hakim olacaktır.

"DOLAR, YENİ YILDA 1.24'LERE ÇIKABİLİR"

Acar Yatırım Araştırma Müdürü Zeynel Abidin Balcı:
"Her zaman olduğu gibi, bu yılbaşı öncesinde de piyasalarda geleneksel yılsonu hareketleri beklenebilir. Bu hareketler her zamanki gibi yukarı yönlü bir seyir izler. Zaten şu anda piyasalarda, FED'in 11 Aralık toplantısının ardından yeni bir beklenti yok. Pozisyonların korunuyor olmasından kaynaklanan bu trend devam edecek. Endeks, 53-57 bin bandında olur. Dolar kuru 1.16-1.17'lerde kuvvetlendi. Yeni yıl başında 1.22-1.24 seviyeleri denenebilir."

(ANKA)