kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Orhan Bey çapkın değil! Başımı hiç öne eğdirmedi

EYLEM BİLGİÇ
Hayat arkadaşı Orhan Gencebay'ın stil danışmanlığını yapan Sevim Emre, "Orhan Bey'e düşkünlüğüm ve giyim zevkim stil danışmanlığını doğurdu" diyerek ekledi: Eğer çapkınlık yapsaydı, ben olmazdım. Başımı hiç öne eğdirmediği için ona saygı duyuyorum ..
Herkes, Orhan Gencebay'la eşi Sevim Emre'nin birbirlerine ne kadar düşkün olduğunu biliyor. Aralarındaki sevgi o kadar büyük ki, Sevim Emre eşinin her şeyiyle birebir ilgileniyor. Hatta son olarak Gencebay'ın stil danışmanı olarak çıktı karşımıza. Sevim Emre ile stil danışmanlığını, hâlâ gözlerinden okunan Gencebay aşkını ve son günlerdeki kıskançlık, çapkınlık konularını konuştuk...

* Stil danışmanlığı hikayeniz nasıl başladı?
Öncelikle bunun eğitimini almış insanlara bir saygısızlık yapmak istemediğimi söylemek istiyorum ama Orhan Bey'in giysileriyle her zaman ben meşgul oluyorum. 'Popstar' başladığı zaman değişiklik yapmak istedik. Gülün erkeğe çok yakışacağını düşündüm ve her renk kravata uygun bir gül yaptırmaya başladım. Her şeyin sevgiyle olduğuna inanıyorum. Orhan Bey'e olan düşkünlüğüm, giyim konusundaki zevkim stil danışmanlığını doğurdu.

* Modaya, giyime merakınız ne zaman başladı?
Ben Türkiye güzeli seçilmeden önce Güzel Sanatlar Akademisi'ne devam etmiştim. Çok uzun yıllar müzik eğitimi de aldım ama Orhan Bey'le beraberliğimiz söz konusu olunca, "Bir evde bir sanatçı yeter" diyerek geri planda kalmayı tercih ettim.

* Her kadın gibi fedakarlığı yapan siz oldunuz yani...
(Gülüyor) Aslında TSM'de 3 binin üzerinde repertuvarım vardı. Ama Orhan Bey'i o kadar çok sevdim ki, onun sevgisi bana hiçbir şeyi arattırmadı. Aslında ben arkasında değil, hep yanındayım. Bir kadının elinin, bir erkeğin üzerinde olmasının güzel neticeler verdiğine inanıyorum.

* Orhan Bey için çizdiğiniz bu stil de çok beğeniliyor...
Evet, herkesten övgü alıyorum. Geçen gün Vakko'ya gittim, orada da beni tebrik ettiler.

GÜL ERKEĞE YAKIŞIR!

* "Benim kıyafetlerime de el atar mısınız?" diye gelenler olmaya başladı mı?
Geliyorlar da ben şimdilik Orhan Bey'le devam etmeyi düşünüyorum. Erkek giyimine çok değer verilmiyor diye düşünüyorum. Belki bir yer açıp, şık erkek giysileri üzerinde birtakım çalışmalar yapabilirim.

* Orhan Bey her programda yakasına bir gül takmayı kolay kabullendi mi?
Gül bir erkeğin takacağı çiçektir. Taze gülleri de bazı insanlar ceplerine koyarlar. Gül erkeğe yakışır yani. Zaten bu gülleri normal günlerde değil özel bir programda takıyor. Orhan Bey'in giderken gül yerine şık bir mendil takmasını tercih ediyorum.

* Erkekler böyle şeylere pek açık değildir...
Ama Orhan Bey bunu çok iyi taşıdı. Gülün rengi elbisesine, içindeki çizgilerin rengine, tonuna uysun diye o kadar uğraşıyorum ki...

* Bu işe çok zaman ayırıyor musunuz?
Ayırıyorum. Orhan Bey'i giydirmek o kadar basit değil, inanın. Mesela üç- dört gün elbisenin içindeki tonda tek bir gömlek aradığımı bilirim ben.

* Eşinize en çok hangi tarzı, neyi yakıştırıyorsunuz?
Orhan Bey gündüz spor kıyafetleri tercih eder. Ama daha ziyade klasik giyinen bir erkektir. Mesela kot pantolonu asla giydiremiyorum.

* Demek ki bazen "Bir dakika dur bakalım" dediği oluyor...
Tabii ki, giymek istemediği şeyleri zorla giydiremem ki.

MÜJDE ŞAKA YAPTI

* Eşinizle çok gurur duyuyorsunuz, değil mi?
Evet, çok! Orhan Bey fevkalade bir insan. Bir daha dünyaya gelecek olsam, Allah'ın karşıma onu çıkarmasını isterim.

* Hiç kıskanır mısınız?
Her kadın biraz kıskanır ama benim kıskançlık huyum çok yok. O da beni kıskandıracak bir davranışta bulunmadı.

* Müjde Ar, bir gün Orhan Bey'i öptüğü için sizin bayıldığınızı anlattı. O kıskançlık sonucu değil miydi?
Hayatta öyle bir şey düşünmem, eşimin mesleğine saygım var. Kaldı ki öyle bir şey kesinlikle yaşanmadı. Müjde Hanım herhalde espri olsun diye anlattı. Orhan Bey, bazı prensip kararları almış ve "Öpüşmem, sevişmem" demiş. Bunun benimle bir ilgisi yok.
Haberin fotoğrafları