kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Doları 1.400 YTL'den alıp, Kentplus'tan daire verecekler

13.12.2007
Kentplus Mimarsinan, ev sahibi olmak veya evini değiştirmek isteyenlere iki yeni kampanya hazırladı. VakıfBank'ın işbirliği ile yapılan kampanya, özellikle Mimarsinan ve çevresindeki Emlak Bankası konutlarında oturan daire sahiplerini kapsıyor. Kampanya kapsamında, evini yenilemek isteyen konut sahipleri Vakıfbank aracılığıyla 6 ay faizsiz kredi kullanmak suretiyle eski evlerinin yüzde 75'ini peşinata saydırabilecek, geri kalanı için ise yine Vakıfbank'tan Kentplus Mimarsinan'a özel düşük faizli konut kredisi kullanabilecekler.

Yaşam eylülde başladı
Diğer kampanyaya göre ise Amerikan Doları olanlar kazanacak. Son dönemde Amerikan Doları'nın değer kaybetmesi nedeniyle zarar edenlere yönelik kampanyayada elinde birikmiş doları olanlar bunu peşinat için kullanabilecek. Projeden daire alacaklar için Amerikan Doları, güncel değeri olan 1.200 YTL yerine 1.400 YTL'de sabitlenecek. TOKİ iştiraki olan Emlak GYO A.Ş. tarafından planlanan ve ihale edilen, Emay İnşaat'ın yatırımı ile Büyükçekmece Mimar Sinan bölgesinde inşa edilen, toplam 660 daireden oluşan KentPlus Mimarsinan'da yaşam eylül ayında başladı.

Elinde dolar tutan için
Her talebe göre farklı büyüklükte ve körfez manzaralı daire seçeneklerinin sunulduğu KentPlus MimarSinan'da 120 adet 1+1, 60 adet 2+1, 160 adet 4+1 ve 320 adet 3+1 daire yer alıyor. Alışveriş merkezleri, sosyal tesisler, cafe-restaurant gibi alanların da yer aldığı projede yalnızca KentPlus için değil çevrenin ihtiyaçları da karşılanıyor. Emay İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar, kampanyalarla ilgili olarak şu açıklamaları yapıyor: "Uzun zamandır elinde dolar tutan vatandaşlar var. Çünkü dolar aldıklarında değeri 1.600 iken, bugün neredeyse 1.200 seviyelerinde seyrediyor. Biz de bu durumda olanlar için avantaj yaratabileceğimiz bir kampanya hazırladık."