kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Anel'in Ümraniye'deki iş merkezi elektrikte dışa bağımlı olmayacak

13.12.2007
Anel Yapı'nın Ümraniye'de inşa ettiği iş merkezinde, elektrik ihtiyacını güneş panellerinden elde edecek; lavabo ve yağmur suları ön arıtmayla değerlendirilecek..
Anel Yapı, kendi grubu için Ümraniye'de inşaatına başladığı doğaya ve çevreye duyarlı yeni iş merkezini, sektördeki seçkin firmaların da kullanabileceği bir teknoloji üssüne dönüştürmeyi hedefliyor. İnşaat yapımında ileri teknolojilerin kullanılacağı yeni iş merkezinde, binanın elektrik enerjisinin bir bölümü fotovoltanik (PV) güneş panellerinden elde edilecek. Bu amaçla, her biri 300 watt gücünde toplam 77 adet güneş paneli kullanılacak.

Su sarfiyatı minimum olacak
Anel İş Merkezi'nde lavabo atık, yağmur ve zemin drenaj sularının ön arıtma sonrasında klozetlerde kullanılması düşüncesiyle de sarfiyatın minimuma indirilmesi planlandı. Otoparklarıyla toplam 20 kat olarak projelendirilen yeni yapı, iş merkezi olmasına karşın, doğayla bütünleşen ve çevreye saygılı modern bir tarzda inşa edilecek. Çalışanların, bahçenin oksijeninden ve ışığından olabildiğince faydalanabilmesine olanak verecek bir mekan olarak tasarlanan yeni iş merkezi, Anel Grup şirketlerinin dışında bazı teknoloji şirketlerini de bir çatı altında toplamayı hedefliyor. İletişimin IP telefon sistemi üzerinden gerçekleştirileceği Anel İş Merkezi'nde, telefon santrali ve personeline telefon santral odasına, özel DC enerji, yedekleriyle bakım hizmetine gereksinim duyulmayacak bir sistem uygulanacak. Tüm binada deprem, yangın, ısı yalıtım şartnamelerine uyularak tasarlanan Anel İş Merkezi'nde spor merkezi de yer alacak.