kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Pahalı ev satın alacak kadar zengin değilim'

EBRU ERDOĞAN
13.12.2007
Pazarlık yapmadan ev almadığını dile getiren 'Küçük Emrah' fiyatı çok yüksek olan daireleri tercih etmediğini, yatırımlarını peşin parayla yaptığını belirtiyor..
Emrah Erdoğan, nam-ı diğer "Küçük Emrah" meslektaşları arasında, gayrimenkule olan yatırımlarıyla tanınıyor. Bir programda 90 civarında gayrimenkulü olduğu iddia edilen Erdoğan, söyleşimiz sırasında bu sayı hakkında ser verip sır vermezken, "milyon dolarlık yatırımı" olduğunu söylemekle yetindi. Tabi bu, birkaç milyon dolar değil. Zira Erdoğan'ın Fulya'da bulunan Polat Towers'taki bugünkü fiyatı 325 bin dolar civarındaki rezidansla fırsat buldukça gittiği Bodrum Konacık'taki Sunny Hill Evleri'ndeki villasının fiyatları 1 milyon doları geçiyor. Erdoğan, gayrimenkule yaptığı yatırımı, küçüklük yıllarından kalma bir alışkanlığa bağlarken, bu konuda artık "uzman" olduğunu söylüyor. Pazarlık yapmadan ev almadığını dile getiren Erdoğan'la yatırımlarını ve gayrimenkul sektörüyle ilgili gözlemlerini konuştuk.

* Nerede oturuyorsunuz?
2000'den beri Polat Towers'ta 1+1, 81 metrekarelik bir rezidansta oturuyorum. Her şey bilgisayarlı, güvenliği var. Eve giriş çıkış şifreyle yapılıyor, benim iznim olmadan kimse yukarıya bile çıkamaz. Dairenin içinde de her şey kumandayla yapılıyor, elektrik düğmesi bile yok. İstediğiniz saatte eviniz istediğiniz sıcaklıkta olabilir. Rezidans olduğu için otel hizmetleri var. İstediğiniz zaman ücretini ödeyerek temizliğini yaptırabiliyorsunuz. Restoranı var, isterseniz evinize yemek getirtebiliyorsunuz. Kuaför var, eskiden sineması vardı ama artık yok.

* 81 metrekare daire size küçük gelmiyor mu?
1+1, bekar bir insan için küçük değil. Tabi ki evlenip aile kurduğumda başka bir daireye taşınacağım. Ama rezidans, bir yaşam biçimi ve ben buna çok alıştım. 'Balkon özlemimi Bodrum'da gideriyorum'

* Peki pek çok rezidans varken neden Polat Towers'ı seçtiniz? Burası, Akmerkez'den sonra inşa edilen ilk akıllı ev. Polat ailesiyle biz de bir aile gibi olduk. Onun için buradayım. Ofisim burada, şimdi yeni bir de spor salonu açtım. Trafikte vakit harcamıyorum, çünkü merkezi bir yer, park sorunu yok. Annem Mecidiyeköy'de oturuyor, ona da yakınım. Her ne kadar annem burayı hiç sevmese de şimdilik buradan taşınmayı düşünmüyorum. "Camı açılmayan, balkonu olmayan ev mi olur" diyor. Ama ben burayı seviyorum.

* Zaman zaman siz de balkonu olan bir ev özlemiyor musunuz?
Bu özlemimi, Bodrum'da gidermeye çalışıyorum. Ayda birkaç kez gidip geliyorum. 250 metrekare kullanım alanı ve 300 metrekarelik de bahçesi olan havuzlu bir villam var. Konacık'taki Sunny Hill Sitesi'nde bulunan bu eve olabildiğince sık gidip çimlerin üzerinde yürüyorum, magazin basını olmadan annemle havuza giriyoruz, stres atıyorum. Çok odalı bir ev. Terası var, spor aletlerimin olduğu bir odam var.

* Kaç tane eviniz var?
Özellikle konut olarak gayrimenkul yatırımlarım olduğu doğru. Ama bazı haberler çıkıyor bunların sayısı ile ilgili. Sorup soruşturulmadan, masa başında yazılmış haberler bunlar. Sayısını söyleyemem çünkü çok üstüme geliniyor. Ayrıca insanların benim ne kadar zengin olduğumu merak ettiklerini sanmıyorum. Gayrimenkul tüm dünyada değerli'

* En çok tercih ettiğiniz ve sizce en değerli olan bölgeler neresi?
Bodrum ve İstanbul'daki yatırımlar çok değerli. Sunny Hill'deki evimi 1999'da aldım, iyi ki de almışım. Çok değer kazandı. Aslında gayrimenkul bütün dünyada çok değerli. Değersiz olduğu yer yok. Emlak fiyatları da artık çok farklı yerlere geldi. Aldığım evleri kiraya veriyorum. Emlakı nereden aldığınız, değeri ne, ne olacak, bunlar çok önemli. Ben artık bu işte uzmanlaştığımı söyleyebilirim.

* Yatırımlarınız için bir danışmanınız var mı?
Özel bir danışmanım yok ama emlak danışmanlığı yapan arkadaşlarım var. Onlarla bir araya geldiğimizde konuşuyoruz. Kazancı değerlendirmek, gelecekte bu standartları korumak açısından çok önemli. Kendimi riske atacak yatırıma girmem. Bir kez borsaya girdim, kriz oldu, çıkışım felaket oldu. Borsaya yatırım yapmak için işi gücü bırakıp takip etmeniz lazım. Kağıt şöyle olacak, kağıt böyle oldu. Ne kağıdı? Eve duvar kağıdı mı? 'En önemli kriter depreme dayanıklılık'

* Ev alırken neye dikkat ediyorsunuz?
Bendeki gayrimenkul yatırımı küçüklükten gelme bir alışkanlık. Büyüklerin yönlendirmesi hep o yönde oldu. Konut alırken artık ilk dikkat ettiğim şey, depreme dayanıklı olup olmaması. "Ne kadar sağlam, kim yaptı, ne zaman yaptı" sorularının yanıtı benim için çok önemli. Sonuçta oraya bir para yatırıyorsunuz, bunun karşılığını almanız gerekiyor.

* Şu anda elinizde 500 bin dolar olsa nereden daire alırdınız?
Gayrimenkul sektöründe son dönemde özellikle İstanbul'da fiyatlar çok çabuk değişiyor. Bu nedenle elimde 500 bin YTL olsa dövize mi, YTL'ye mi yoksa gayrimenkule mi yatırırım bilmiyorum. Fiyatlar yüksek olduğu için şu anda bekliyorum. Neyi beklediğimi bilmiyorum ama bekliyorum. Sonuçta tasarruf ettiğimiz kazancımızı katlamak istiyoruz. Tabi gayrimenkul her zaman insana kendini daha rahat hissettiriyor. Elle tutulur, gözle görülür bir yatırım. Kiraya verebilirsiniz, satıp paranızı geri alabilirsiniz. Şu anda konut fiyatları çok yüksek. Metrekaresi bilmem ne kadar diyorlar, aklım almıyor. Bir uzmanlığım olmadığı için fiyatların neden böyle olduğu konusunda da en küçük bir bilgim yok. Ama sanırım kimse bilmiyor. Çünkü bakıyoruz; fiyatlar artmasına rağmen, konutlar satılıyor. Belki de bu talep fiyatı arttırıyor.
Haberin fotoğrafları