kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Marketlerde kurbanlıklar ne kadar?

Yeni Haber
Kurban satışları, internetten sipariş, yerinde kesim, eve teslim, taksit gibi imkanlar sunan ve bu nedenle yoğun talep alan büyük zincir marketlere taşındı.

Migros'un kurbanlık satışlarında geçen yıla göre yüzde 50 artış gözleniyor.Bunun yüzde 10'unu da yurt dışından Türkiye'deki yakınları için kurban siparişi verenler oluşturuyor.Vatandaşlar, Migros'ta 335 YTL'den satılan kurbanlıkların siparişini, www.kangurum.com.tr internet adresinden, 444 10 44 numaralı Müşteri Hizmetleri Hattından ve Migros, Tansaş, ve MacroCenter mağazalarından verebiliyorlar.

Dini vecibelere uygun olarak seçilen kurbanlıklar, her türlü sağlık kontrolü yapıldıktan sonra, Maret ve Tanet tesislerinde noter huzurunda vekalet eden kişi adına İslami koşullara uygun olarak kesilecek.Kurbanlıklar, veteriner hekimler kontrolünde, hijyen koşulları ile entegre tesiste parçalanacak, gıda standartlarına uygun olarak paketlenerek sipariş verenin tercihine göre ya kendilerine ya da hayır kurumlarına teslim edilecek.

Kurbanlıkların derileri, bağırsak ve kelleleri ise, gerekli şekilde muhafaza edilip, Türk Hava Kurumu'na noter huzurunda ve belge karşılığı teslim edilecek.

Kurumlara bağışta bulunan kişilere, kurumların bağış makbuzları iletilecek. Kurban etleri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından onaylanmış ambalaj malzemeleri ile paketlenip kolileniyor ve soğuk zincir korunarak transferi sağlanıyor.

İstenildiği takdirde kurban hayır kurumuna bağışlanabiliyor, direkt olarak teslim alınabiliyor ve istenilen adrese teslim edilebiliyor.Kurban ödemeleri, World Card ile 9 taksitle, Bonus, Shop & Miles, Maximum ve Axess kredi kartlarıyla ise 6 taksitle yapılabiliyor.

METRO'DAN SINIRLI SAYIDA KURBAN SATIŞI

Kurban hizmetini en son 2000 yılında yapan Metro C&C ise bu yıl özellikle mağazalarda ISO 22000 standardına geçtikten sonra, müşterilerden gelen özel taleplerle, tamamen müşterilerin hizmetini karşılamaya yönelik, kar amacı gütmeden, sınırlı miktarda kurban kesimi yaptırarak özel ambalajlarda müşterilere mağazaları kanalıyla ulaştırıyor.

Kurbanlık koyunlar hijyenik tesislerde, Bayram namazını takiben imam ve noter huzurunda, veteriner hekim kontrolünde tüm İslami koşullara uygun kesilip mağazalara ulaşacak ve daha sonra müşterilere teslim edilecek.

KİPA'DAN KURBAN HATTI

Tesco Kipa, Kipa Bornova ve Konya Mağazalarında kurulan alanlarda kurbanlıkların emanette tutulma ve kesim hizmetleri ücretsiz olarak gerçekleştiriyor.

Kipa Mağazalarında, 10-21 Aralık 2007 tarihleri arasında, Karaman cinsi kurbanlıklar kilosu 7,70 YTL'den, Kıvırcık 8,70 YTL'den, fiyatlarda satışa sunuluyor.

Kurbanlıklarını Kipa'dan alan müşteriler, dilerse aldığı kurbanı hemen götürmek yerine Kipa'ya emanet edebiliyor ve kesim tarihine kadar bu kurbanlıklar, özel bakıcıların ve veteriner hekim kontrolünün yapıldığı Kipa kurban çadırında tutuluyor.

Kipa'dan kurbanlık alanlar, satış alanındaki kasalara nakit olarak ödeme yapabilecekleri gibi, kurbanlık bedellerini kredi kartıyla da ödeyebiliyor. World, Maximum,Garanti Bonus, Axess ve Advantage kredi kartı olan Kipa müşterileri, 2-4-6 taksit imkanlarından yararlanabiliyor.Kipa, ayrıca, kurbanlık satın almak isteyen müşterilerine mağaza santrallerinden ulaşabilecekleri sipariş hattıyla da kolaylık sunuyor.Kipa müşterileri, Kipa Bornova mağazasını 0 232 397 05 00 ve Konya mağazasını 0332 221 60 60 numaralı telefonlardan arayıp, 2020'yi tuşlamaları halinde, kurban satışı konusunda bilgi alabiliyor.Müşteriler, CarrefourSA Hipermarket'lerde ücretsiz kesim ve ücretsiz rezervasyonun yanı sıra internetten kurban satışı ve bağışı yapabilecekler.

Kurban satışları, Axess karta özel peşin fiyatına 12 taksitle, ayrıca HSBC Advantage, Bonus Kart, Maximum, World, ve Cardfinans ile 8 taksitle yapılabilecek.

CarrefourSA'da kurbanlık kesimleri, 20-21-22 Aralık 2007 tarihlerinde gerçekleşecek ve müşteriler seçtiği kurbanlığı kendi gözetiminde tarttırarak, kilo üzerinden satın alabilecek, dilerse satın aldığı kurbanlığı hemen alıp götürebilecek ya da keseceği güne kadar bedelsiz özel emanet çadırına bırakabilecek.

Müşteriler ayrıca, sipariş sırasında belirtmek kaydıyla kurban etlerini, Kızılay ve Deniz Feneri'ne makbuz karşılığı bağışlayabilecek.CarrefourSA Expres'lerde ise kurbanlık siparişleri, Alo CarrefourSA Expres ''444 10 00''dan, internette sen-al market ''www.carrefourexpres.com'' adresinden veya CarrefourSA Expres Süpermarketler'inden yapılabilecek ve müşteriler, tercih ettikleri kredi kartıyla veya nakit olarak ödeme seçeneğiyle ödemelerini yapabilecekler.İstanbul ve Ankara'daki CarrefourSA Expres müşterilerinin kurban etleri adreslerine kadar götürülürken, siparişlerini mağazalardan veren müşteriler ise kurban etlerini sipariş sırasında belirleyecekleri mağazalardan bayramın 2'inci günü teslim alabilecekler. Kurban etleri, 8 parçaya ayrılmış şekilde ve özel bir koli ile paketlenmiş olarak teslim edilecek.

AA