kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tansu Çiller’in yalısına 150 metre uzaklıktaki Baran yalısı uzun süredir boş duruyor.

40 milyon YTL'lik yalı paylaşılamadı

Canan YILMAZ SABAH
Armatörlük yapan Baran kardeşlerin paylaşamayıp satışını istedikleri Yeniköy'deki 40 milyon YTL'lik yalıya, alıcı çıkmadı..
Armatörlük yapan Baran kardeşleri karşı karşıya getiren ve bu yüzden satılmasına karar verilen İstanbul Yeniköy'deki yalıya yine müşteri çıkmadı. Armatör Mehmet Ekin Baran ile Baran Denizcilik A.Ş.'nin sahibi olan ve halen TÜSİAD Başkan Yardımcılığı görevini yürüten kardeşi Ömer Pekin Baran'ın paylaşamadıkları için satılmasına karar verdikleri yalıya, önceki gün yapılan ihalede de alıcı bulunamadı. İki yıl önce mahkemeye başvuran Ekin Baran, ünlü Sait Halim Paşa Yalısı ile komşu olan ve babaları Hayri Baran'dan miras kalan yalıyı kardeşiyle paylaşamadıklarını belirterek, satışın yapılmasını istedi. Bunun üzerine mahkemenin atadığı bilirkişi yalıya 40 milyon YTL değer biçti. Ancak, 7 Aralık'ta düzenlenen ilk satışta 48 milyon YTL üzerinden ihaleye sunulan yalıya alıcı çıkmadı.

31 MİLYON YTL VERDİ
Bu durum, önceki gün yapılan ikinci ihalede de değişmedi. Yalı, 32 milyon 300 bin YTL'ye satışa çıktı. İhaleye Ekin Baran eşi Nihan Baran ve avukatı Yalçın Veziroğlu ile birlikte katıldı. Avukat Veziroğlu, ihaleye 31 milyon YTL fiyat ile katılmak istedi. Ancak bu teklif, yasa gereği belirlenen rakamın altında kaldığı için reddedildi. İhale herhangi bir kişi ya da kurumun satışa katılmaması nedeniyle sona erdi. Baran yalısının yeniden satışa çıkarılması için tarafların icra müdürlüğüne başvurusu gerekiyor.
Haberin fotoğrafları