kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Nurettin Demirtaş, Hava Kuvvetleri Askeri Mahkemesi tarafından tutuklanarak Sincan L Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Demirtaş cezaevinde

Hazal ATEŞ ANKARA
Türkiye'ye dönüşünde gözaltına alınan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş "hileli çürük raporu" aldığı suçlamasıyla tutuklandı. Savcılık, Demirtaş'ın hastaneye sevk isteğini kabul etmedi..
Askere gitmemek için "hileli çürük raporu" aldığı iddiasıyla tutuklanan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığı'na verdiği ifadenin ardından Askeri Mahkeme taarfından tutuklanarak Sincan L Tipi Cezaevi'ne konuldu. Demirtaş, önceki akşam Düsseldorf uçağının kapısında Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Büro Amirliği'nde görevli 4 polis tarafından gözaltına alınması sırasında "Beni daha önce de gözaltına almıştınız. Sonra serbest bıraktınız" diye itiraz etti. Demirtaş'ın uçakta birlikte geldiği avukatı, DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız da "Bu hukuki değil, siyasi bir karar. Bize tebliğ edilmeyen bir bilgi sunuyorsunuz" dedi. Demirtaş'ın avukatı Faruk Duran, "Askeri sorgu hâkimliğinde ifade verdikten sonra hastaneye sevk edilmesini istedik. Talebimiz kabul edilmedi. İtiraz edeceğiz. Hastaneye sevki için gereken başvuruları yapacağız" dedi.

'KONU AYDINLANACAKTIR'
Demirtaş, savcılığa verdiği ifadede şunları söyledi: "Hastaneye sevk ederseniz sağlıklı bir çözüm ortaya çıkacak, konu aydınlanacaktır. Yüzlerce insanın olduğu dosyada sanık, şüpheli arasında farklı pozisyonda insanlar da olacaktır." Bu arada güvenlik görevlilerinin "Demirtaş 'Elime kimse silah verip, asker yapamaz' dedi" şeklindeki iddiası ise Duran tarafından kesin bir dille reddedildi.