kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rahibi meşhur olmak için bıçaklamış

Yeni Haber
İzmir'in Karşıyaka ilçesi Bayraklı semtinde, pazar günü Saint Antuan Kilisesinde rahip Adriano Francini'yi bıçakla yaraladığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen zanlı R.B. tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye gönderilen 19 yaşındaki R.B, Cumhuriyet savcılığındaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Zanlı R.B, mahkemece tutuklandı.

Zanlı R.B'nin savcılıkta verdiği ifadede ''tanınmak ve meşhur olmak'' amacıya olayı gerçekleştirdiğini söylediği öne sürüldü.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 19 yaşındaki zanlı R.B'nin ifadesiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Terörle Mücadele Şube ve İstihbarat Şube Müdürlüklerine bağlı uzman polisler tarafından yürütülen soruşturmada, zanlı R.B'nin özel ve iş hayatı, aile ve arkadaş çevresinin tüm detaylarıyla araştırıldığı, cep telefonu kayıtlarıyla internette bağlantı kurduğu kişilerin incelendiği bildirildi.

Zanlının 3 gün boyunca sorgulanmasıyla yapılan kapsamlı araştırma ve incelemelerin ardından, R.B'nin rahibi bıçaklamadan önce ve olaydan sonra neler yaptığının tüm detaylarıyla ortaya çıktığı öğrenildi.Balıkesir'de 3 çocuklu bir ailenin oğlu olan R.B'nin, 2000 yılında annesini kaybettiği, liseyi İstanbul'da okuduğu, lisede kavga ettiği bir arkadaşını bıçakladığı, daha sonra okulu yarım bırakarak çeşitli işlerde çalışmaya başladığı belirtildi. Çalıştığı dönemde bir kız arkadaşının annesini, görüşmelerine engel olduğu gerekçesiyle telefonla tehdit ettiği, şikayet üzerine hakkında işlem yapıldığı ileri sürülen R.B'nin, bir süre önce ''yeni bir iş buldum'' diyerek Balıkesir'deki evinden ayrıldığı, Kocaeli'nde yollara parke taşı döşenmesi işinde çalıştığı, kısa süre sonra bu işten de ayrıldığı kaydedildi.

''TANINMAK VE MEŞHUR OLMAK İÇİN''

İstanbul'a giden R.B'nin işsizlikten ve parasızlıktan bunaldığı, ''Türkiye çapında ses getirecek bir eylem yapmak, tanınmak ve meşhur olmak'' amacıyla internetten misyonerlik faaliyeti yapan kiliseleri bulmaya çalıştığı, Bursa, Eskişehir ve İzmir'de bazı kiliselerin adres ve telefonunu aldığı öne sürüldü. Bursa ve Eskişehir'deki kiliseyi aradığı, ancak birinin telefonunun açılmaması, birinin de faaliyette olmadığını öğrenince, İzmir'e gelmeyi planladığı öğrenilen R.B'nin, olaydan yaklaşık bir hafta önce İstanbul'dan Balıkesir'e geldiği, babasını telefonla aradığı, ancak babası tarafından terslendiği iddia edildi.

İstanbul'a giderken babasına ait 300 YTL ve dedesine ait 302 doları alması nedeniyle eve gidemediği ileri sürülen R.B'nin, Balıkesir'de birkaç gün pansiyonda kaldığı, olaydan 4 gün önce de İzmir'e geldiği belirtildi.

İzmir'e geldikten sonra 3 gün boyunca otogarda ve banklarda sabahladığı öğrenilen R.B'nin, internetten adresini ve telefonunu bulduğu İzmir Protestan Baptist Kiliseleri Derneği Başkanı Ertan Çevik'in, Buca ilçesindeki kilisesine gittiği, görevlilerin fazla ilgi göstermemesi ve içeri alınmaması üzerine Bayraklı semindeki kiliseye geldiği iddia edildi.

Saint Antuan Kilisesine, olaydan bir gün önce gelerek çevresinde dolaştığı öne sürülen zanlının, pazar günü yeniden geldiği kilisenin kapısını çaldığı, görevliye ''Hristiyanlık hakkında bilgi almak istediğini'' söylediği, görevlinin yakın ilgi göstermesi üzerine içeri girdiği ileri sürüldü.

İfadesinde, kilisede bir süre oturduktan sonra rahip olduğunu anladığı bir kişiyle tanıştığını, misyonerlik faaliyetlerinde bulunup bulunmadıklarını anlamak için Hristiyan olmak istediğini söylediğini anlatan zanlının, rahibin davetiyle ayine katıldığını ifade ettiği belirtildi.

Koridorda beklerken rahiple karşılaştığını belirten zanlının ifadesinde, ''Ben de ses getireceğine inandığım eylemimi yapmak için koridorda duran rahibin yanına gittim. Açlıktan, uykusuzluktan ve yorgunluktan bitkin bir haldeydim. Rahibin yanına gelince bir şeyler söyledim. Ne söylediğimi tam olarak bilmiyorum. Cebimden çıkardığım bıçağı karnına soktum. O anda gözüm karardı'' dediği öğrenildi.

Kiliseden koşarak çıktığını, birkaç sokak sonra gördüğü camiye girdiğini belirten zanlının, cemaatle namaz kıldıktan sonra imama gidip eylemini anlattığını söylediği ifade edildi.

İmamın da kendisine polise teslim olması gerektiğini ve karakolu tarif ettiğini anlatan zanlının, karakolun yakınında sigara içerken şüphe üzerine yanına gelen polislere, ''rahip bıçakladığını'' söylediğini ifade ettiği belirtildi.

Yakalandığında cebinde 2 YTL bulunduğu öğrenilen R.B'nin, parasızlıktan dolayı 1.5 ay önce cep telefonunu sattığı ve telefonun sim kartının cebinden çıktığı bildirildi.

Arkadaşları ve ailesiyle yapılan görüşmelerde, R.B'nin ''bazen camiye, bazen birahaneye gittiği, girdiği işlerde uzun süreli çalışmadığı, çevresindeki kişilerle sık sık kavga ettiğinin'' öğrenildiği bildirildi.

(AA)