kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Türk askeri sınırı geçti" iddiası

Yeni Haber
Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin yetkilisi Cabbar Yaver, bu sabah bir grup Türk askerinin İran-Irak sınırının kesiştiği Galireş bölgesine girdiğini öne sürdü.

Anadolu Ajansı'nın haberinde, Yaver, bir grup Türk askerinin, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenlemek için Türkiye, İran ve Irak sınırının kesiştiği bölgeye girdiğini ve ''Türk askerinin girdiği bölgede silah seslerinin duyulduğunu'' ileri sürdü.

Yaver, açıklamasında şu iddialara yer verdi:''Türk askerinin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenlemek için Türkiye, İran ve Irak sınırının kesiştiği Sidekan ilçesinin Galireş bölgesine girdiğini öğrendik. Bu bölge dağlık bölge olduğu için peşmerge birliği burada bulunmuyor. Ancak sınır muhafızlarından aldığımız bilgilere göre sabaha karşı silah sesleri duyulmuş. Bunu Türk askerinin PKK'lılarla çatışmaya girmiş oldukları yönünde yorumluyoruz. Detaylı bilgi henüz almış değiliz.''

CİHAN AJANSI: 4 TANK VE BİN 500 TÜRK ASKERİ SINIRI GEÇTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı 4 tank ve bin 500 askerin, kuzey Irak'ta sınırı geçtiği iddia edildi. Kürt yönetimine bağlı yerel kaynaklar, Cihan'a yaptıkları açıklamada Türk uçaklarının önceki gün düzenlediği hava operasyonunun ardından 4 tank ve bin 500 Türk askerinin sınırı geçtiğini ve bölgeden çatışma sesleri geldiğini söyledi.

REUTERS: SINIRLI OPERASYON

Bu arada Reuters ajansı ise üst düzey bir Türk askeri yetkiliye dayandırarak verdiği haberde, bir tabur Türk askerinin bu sabah Irak tarafına geçerek "sınırlı bir operasyon" gerçekleştirdiğini iddia etti.
Yetkili, sınırın ötesinde iki PKK'lı grubun tespit edildiğini ve Türk askerlerinin müdahalesi sonucu küçük çaplı bir çatışma olduğunu söyledi.

AJANSLAR