kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Amerika Türkiye'ye destek vermeli

AA
Yeni Haber
ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), Amerikan yönetiminin Türkiye'ye terör örgütü PKK ile mücadelede büyük destek vermesi gerektiğini yazdı.

Gazetenin bugün Michael Rubin imzasıyla çıkan ''Türkiye'nin Terör Sorunu Bizim Sorunumuz'' başlıklı yorum yazısında, ABD'nin terör örgütü El Kaide ile pazarlık yapmasının beklenemeyeceği gibi Ankara'nın da terör örgütü PKK ile pazarlık etmesinin beklenemeyeceği vurgulandı.

Yazıda, ABD Dışişleri Bakanlığının bazı yetkililerinin Türkiye'ye terör örgütü PKK'ya karşı siyasi tavizler vermesi gibi önerilerde bulunmasının son derece yanlış olduğu belirtildi.

Yorum yazıda, Bush hükümetinin bu yanlış stratejiyi izlemesinin, NATO müttefiki Türkiye'den ters tepki gelmesine yol açacağı gibi Bush'un küresel düzeyde yürüttüğü terörle mücadelesini de zayıflatacağı görüşü savunuldu.

''Türkiye'nin terör örgütü PKK ve Iraklı Kürt lider Mesud Barzani'ye karşı son derece meşru şikayetleri'' bulunduğu belirtilen yazıda, PKK teröristlerinin Türk askerlerine karşı son dönemde düzenlediği saldırılarda uyguladığı taktiklerin, ABD özel güçlerinin Barzani'nin peşmergelerine öğrettiği taktikleri yansıttığı da vurgulandı.

ABD'nin, Barzani terör örgütü PKK'ya ''güvenli sığınak'' sağlamaktan vazgeçene kadar Barzani'yi ''mali desteği kesmekle ve yalnız bırakmakla'' tehdit etmesi gerektiği belirtilen yazıda, terör örgütü PKK'ya karşı taviz verilmemesi gerektiği kaydedildi.

Terör örgütü PKK'nın eylemlerinden de bahsedilen yazıda, teröristlerin doğuda öğretmenleri kurşuna dizdiği, sağlık ocaklarını yaktığı, çalışanlarını öldürdüğünü, bu yüzden bölgedeki sağlık sisteminin çöktüğü anımsatıldı.

El Kaide'nin 20 yıl sonra Irak'ta yaptığı gibi terör örgütü PKK'nın devlet ile halkın arasını açmak için bölgedeki kritik alt yapıyı yıktığı vurgulanan yazıda, PKK'nın 1997'nin sonunda 30 bin kişiyi öldürdüğünün altı çizildi.

''PKK ne zaman barınacak güvenli bir yer bulsa şiddet olaylarına yeniden başvurmaktadır'' denilen yazıda, terör örgütü PKK'ya karşı tavizverilmesinin terörü körüklediğine dikkat çekildi.

Her ülkenin halkını terörizme karşı koruma hakkına sahip olduğu kaydedilen yazıda, Barzani'nin, Amerikalı diplomatlara hoş görünmek için ne yaparsa yapsın terör örgütü PKK'ya barınak sağladığı müddetçe teröre yardımcı olduğu belirtildi.