kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bayramda hava nasıl geçecek?-HARİTALI

Yeni Haber
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yurdun Kurban Bayramı süresince Karadeniz üzerinden gelen yüksek basınç sistemi ile soğuk havanın etkisinde kalacağını bildirdi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, yarın(Arife Günü), Karadeniz kıyıları yağmurlu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu kar yağışlı, öteki yerler parçalı bulutlu geçecek. Yurdun iç ve batı kesimlerinde sabah saatlerinde yoğun olmak üzere sis ve buzlanma görülecek.

Bayramın 1. günü,Karadeniz kıyıları yağmurlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusu kar yağışlı, güney, iç ve batı bölgeleri çok bulutlu ve sisli geçecek.

Bayramın 2. ve 3. günlerinde hava, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları yağmurlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu kar yağışlı, Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimleri sabah saatlerinde yoğun olmak üzere sisli olacak. İç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma görülecek.

Bayramın 4. günü yurtta yağış beklenmiyor. Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Marmara ile iç ve doğu bölgelerinin sabah saatlerinde yoğun olmak üzere sisli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma görülecek.


İSTANBUL'DA DURUM

İstanbul'da Kurban Bayramı süresince soğuk ve yağışsız bir hava bekleniyor.İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'da yarın (arife) ve bayramın ilk günü mevsim normalleri altında, oldukça soğuk bir gün yaşanacağını belirterek, bayramın 2, 3 ve 4. günlerinde hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyredeceğini, ancak yer yer yoğun sis görüleceğini bildirdi.

Özellikle yoğun sisin bayramın son iki gününde hava, kara ve deniz ulaşımında aksamalara neden olabileceğini ifade eden Yıldırım, bayramda
yola çıkacak vatandaşları sis konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı.Mustafa Yıldırım, açık alanlar, köprü ve viyadüklerde buzlanma
görülebileceğini de belirterek, sürücülerin bayramda sis ve buzlanmaya dikkat etmelerini istedi.

Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre, arife ve Kurban Bayramı süresince İstanbul'da hava durumu şöyle olacak:

19 Aralık Çarşamba (Arife): Çok bulutlu, en düşük sıcaklık 2, en yüksek sıcaklık 5 derece.
20 Aralık Perşembe (Bayramın 1. günü): Çok bulutlu, en düşük sıcaklık 1, en yüksek sıcaklık 6 derece.
21 Aralık Cuma (Bayramın 2. günü): Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde sisli. En düşük sıcaklık 1, en yüksek sıcaklık 8 derece.
22 Aralık Cumartesi (Bayramın 3. günü): Parçalı bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli. En düşük sıcaklık 2, en yüksek sıcaklık 11 derece.
23 Aralık Pazar (Bayramın 4. günü): Parçalı bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli. En düşük sıcaklık 3, en yüksek sıcaklık 12 derece.