kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
G. Brown

Ziyarete gelen artık depozit verecek

İngiltere'de parlamento onayına sunulan yeni bir önergeye göre artık göçmenler yurtdışından gelen akrabaları için bin sterlin ödeyecek.....
Göçmenler ve göçmen yakınları Avrupa'da pek çok ülkede birbirinden sert düzenlemelerle karşı karşıya kalıyor. Almanya'nın kabul ettiği yeni göçmenlik yasasının ardından İngiltere de benzer bir adım atmaya hazırlanıyor. İngiltere İçişleri Bakanlığı ülke dışından gelecek akrabaların ziyaretlerini azaltma yoluna gitmek amacıyla parlamentoya bugün yeni bir önerge sunacak. Buna göre İngiltere'de bulunan bir göçmen, ailesinden yurt dışında bulunan bir ferdin İngiltere'ye girmesinin onaylanması için bin sterlin para ödemek zorunda kalacak.

SPONSORLU GEZİ
"Sponsorlu gezi" ismi verilen bu yeni sisteme göre her akraba için ödeme fert vize başvurusunda bulunur bulunmaz yapılacak. Para göçmenin akrabası belirtilen tarihte ülkesine döndükten sonra geri verilecek. Eğer geri dönüşte bir sorun olursa devlet paraya el koyacak. Göçmenin oturma izni ve yaptığı vatandaşlık başvuruları yeniden gözden geçirilecek.

MAHKEME TEHDİDİ
Hatta mahkemeyle karşı karşıya kalabilecek. Kesin olarak uygulamaya geçmesi beklenen bu önergeye karşı çıkan gruplar, "Başbakan Gordon Brown böyle bir önergenin geçmesine izin vermemeli. İnsanlar akrabalarını görebilmek için depozit ödeyecek için" diyerek tepki gösteriyor.