kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Öğretmen atamaları yapıldı

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 10 bin 40 sözleşmeli öğretmenin ataması yapıldı.

Bakan Hüseyin Çelik, MEB Başöğretmen Salonunda düzenlenen törende, bugün yapılanla birlikte bu yıl için ataması planlanan 40 bin öğretmen sayısının aşılmış olacağını söyledi. Bu dönemde görev yapan öğretmenlerin üçünden birinin kendi hükümetleri döneminde atandığını anlatan Çelik, bunu çok önemsediğini belirtti.Çelik, 2003 yılından bu yana kamunun kullanımına tahsis edilen kadroların asgari yüzde 50'sinin Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edildiğini belirterek, ''Başbakanımız, pek çok vesileyle bu mesele gündeme geldiği zaman, diğer bütün bakanlıklar bir yana Milli Eğitim Bakanlığı bir tarafa ifadesini kullanmıştır'' diye konuştu.

Bakan Çelik, 2008 yılı içerisinde ihtiyaç olan branşlarda öğretmen atamalarına devam edeceklerini bildirdi. Öğretmen ataması konusunda yaptıkları yenilikleri anlatan Çelik, ilk defa nokta tayinin kendi dönemlerinde başladığını söyledi.

MÜZİK ÖĞRETMENLERİ

Çelik, bugünlerde basında ''müzik öğretmenleriyle ilgili bazı haberlerin yer aldığını'' belirterek, şunları kaydetti:

''Bu haberlerin gerçekle uzaktan, yakından ilgisi yoktur. Bugün sistemde 6 bin küsur müzik öğretmeni çalışmaktadır. Bunun 2 bin 140'ı bizim hükümetimiz döneminde atanmıştır. Peki, daha önce çok fazla müzik öğretmeni vardı da biz onları işten mi attık ya da onları istifa etmeye mi zorladık? Birileri bir şey söylediği zaman, söyleyeceği zaman 3 kere düşünüp bir kere söylemesi lazım.

Bu konuda da yayın yapan basın organları bize müracaat ederlerse, biz onlara en doğru haberi veririz ama A derneği, B derneği kendine göre bir yorum yapabilir. Demokrasinin olduğu ülkelerde konuşma hürriyeti vardır. Ancak konuştuklarınız eğer birini töhmet altında bırakıyorsa, söylediğiniz şeyin gerçekle ilgisi yoksa, Türkiye hukuk devletiyse, bu söylediklerinizden dolayı her hangi bir davayla muhatap olduğunuz zaman bundan da sıkıntı duymamalısınız.''

Çelik, Milli Eğitim Bakanlığının ''Türkiye'nin istikbal davasını güden bir bakanlık'' olduğunu ifade etti.Hüseyin Çelik, medyanın kendilerine destek olması halinde ''müteşekkir olacaklarını'' belirterek, ''Ancak kısır tartışmalarla, işin özünü terk ederek spekülasyonlarla uğraşmanın Milli Eğitime de, eğitim camiasına da, bu yayını yapan gazetelere de faydası olmaz'' dedi.

İDEALİST OLMAK

Ataması yapılan öğretmenlerin Türkiye'nin değişik yerlerinde göreve başlayacağını belirten Çelik, ''Göreve başladığınız yerde bazı eksikliklerle karşılaşabilirsiniz. İdealist olmak bütün ulaşabileceğiniz kaynaklara başvurarak bu eksiklikleri gidermeyi gerektirir'' dedi.Atanacak öğretmenlerin çifte bayram yaşayacaklarını ifade eden Çelik, öğretmenlerin Kurban Bayramını ve yeni yılını kutladığını söyledi.Konuşmaların ardında, Bakan Çelik, salonda bulunan kişilerden kura numarası alarak öğretmen atamasını bilgisayar ortamından başlattı. Atama işleminin sonucunda 10 bin 40 sözleşmeli öğretmenin ataması yapıldı. Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığının ''http//personel.meb.gov.tr'' adresinden duyurulacak.

Törenin ardından, salonda bulunup ataması yapılan öğretmenlerle sohbet eden Çelik, kendilerine başarılar diledi. Bu sırada, bir gazetecinin, ''öğretmenlerin iş bırakma eylemine'' ilişkin sorusu üzerine Çelik, ''Bu konuyla ilgili genelge yayınladık. O illegal bir eylemdir'' dedi.