kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

PKK'ya çok ağır kayıplar verdirildi

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 17-18 Aralık gecesi Türkiye-Irak sınırını geçmeye çalışan bir grup teröristin görüntüsünün alındığı belirtilerek, bölgede konuşlu kara birlikleriyle sıcak takip kapsamında icra edilen küçük çaplı bir operasyonla, söz konusu gruba ağır bir darbe vurulduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, 16 Aralık'taki hava harekatıyla PKK terör örgütüne gerek altyapı gerekse insan kaynağı açısından çok ağır kayıplar verdirildiği vurgulanarak, Genelkurmay Başkanlığınca teyit edilmeyen haberlere itibar edilmemesinin önemine işaret edildi.

"16 Aralık 2007 tarihinde Irak'ın kuzeyi ve Kandil Dağı bölgesine yapılan hava harekatıyla ilgili açıklamalar Genelkurmay Başkanlığınca kamuoyuna duyurulmuştur.

Hava harekatının sonuçları hakkındaki değerlendirmeler devam etmekte olup, bu aşamada ne kadar PKK teröristinin etkisiz hale getirildiğini sayısal olarak ifade etmek mümkün değildir. Hava harekatıyla PKK'lıların barındığı bir çok tesis vurulduğundan, söz konusu tesislerde bulunan teröristlerden etkisiz hale getirilen miktarlar tam olarak bilinmemektedir. Gerçek olan bir şey, PKK terör örgütünün gerek altyapı gerekse insan kaynağı açısından çok ağır kayıplar verdiğidir.

Operasyon hakkında kesin değerlendirme sonuçları bilahare kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bu bakımdan, bilgi ve belgeye dayanmayan, ayrıca Genelkurmay Başkanlığınca teyit edilmeyen haberlere itibar edilmemesi önem arz etmektedir.

Hava harekatı çok hassas olarak planlanmış ve dikkatle icra edilmiştir. Harekatta kullanılan hedef listelerine sadece terör örgütünce kullanılan tesisler dahil edilmiş; hiçbir şekilde sivil yerleşim birimleri hedef alınmamıştır. Buna rağmen, harekatı müteakip Irak'ın kuzeyinden kaynaklanan haberlerde "10 köy bombalandı, bir kadın öldü, "Türkler hastaneleri, köprüleri, köyleri tahrip etti", "Türkiye, tampon bölge yaratıyor" gibi dünya kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir kampanya başlatılmıştır. Bu tür haberler bir paniğin sonucu olup; Irak'ın kuzeyinde ve merkezi Irak hükümetinde etkili olan bazı odakların PKK'ya verdikleri desteğin açık bir göstergesidir.

Bu tür haberler kesinlikle gerçek dışıdır. Meskun köylerin bombalanması halinde bir değil yüzlerce sivilin hayatını kaybedeceği aşikardır. Irak'ın kuzeyinde yaşayan halka olan sevgi ve yakınlığını geçmişte göstermiş olan Türk Silahlı Kuvvetlerine böyle bir iftira atılması, tamamen PKK terör örgütüne hizmet etme anlamına gelmektedir.

Değerli basınımızın bir kısmının, PKK'ya destek veren kişilerin bu tür asılsız beyanatlarını referans almaları üzüntü vericidir.

Ayrıca, merkezi Irak yönetiminde yer alan bir kişinin "Türk Silahlı Kuvvetlerinin hastaneleri, evleri, köprüleri tahrip ettiği" şeklindeki beyanları, bazı odakların Irak Devleti üzerindeki etkilerinin de açık bir göstergesidir.

Öte yandan, 17-18 Aralık gecesi Türkiye-Irak sınırını geçmeye çalışan bir grup terörist görüntüsü alınmıştır. Bölgede konuşlu kara birlikleriyle sıcak takip kapsamında icra edilen küçük çaplı bir operasyon sonucu, söz konusu gruba ağır bir darbe vurulmuştur. Şemdinli/Yeşilova bölgesinde, sınırdan birkaç kilometre derinlikte icra edilen bu operasyonun, bir çok ülkede gündem teşkil etmesi ayrıca manidar bulunmuştur.

TBMM bir karar almış ve hükümet bu konuda Türk Silahlı Kuvvetlerine bir yetki vermiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu yetkinin aynı zamanda bir sorumluluk olduğunun bilinci içindedir ve bu sorumluluğun gereklerini yerine getirecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."