kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fazıl Say’ın annesi: Oğlum Türkiye’yi terketmez

Yeni Haber
Son dönemdeki açıklamalarıyla gündeme otuan Fazıl Say'ın annesi Gürgün Say, AKP'li siyasetçilerin oğlu hakkındaki açıklamalarını eleştirerek, "Oğlum, kastedilen anlamda Türkiye'yi terketmez. AKP Hükümetinin ortaçağ ve türban sevdası nedeniyle, ülkesinden soğumaz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Gürgün Say, "www.gercekgundem.com" sitesine yolladığı mektubunda, oğlu Fazıl Say'ın olay yaratan açıklamalarına destek verdi.

"OĞLUM, ATATÜRK'ÜN HEDİYESİDİR"

"Fazıl Say söylendiği gibi benim değil, Atatürk'ün dünyaya bir hediyesidir" diyen Gürgün Say, "Bir Türk konservatuarında Türk hocalar tarafından yetiştirilen yetenekli öğrencilere çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı hedef olarak göstermeseydi, bugün bir Fazıl Say'ımız olamazdı" diye konuştu.

"AKP'LİLERİN KONUŞMALARINDAN UTANIYORUM"

Çağdaş ülkelerde değerli sanatçıların toplum ve siyasetçiler tarafından sahiplenildiğini, adlarına büstler, heykeller dikildiğini hatırlatan Say, "Çağdaş dünyada durum böyleyken Fazıl Say'a son günlerde yüzlerce kişiden gelen, tepki olarak yazılan sözde yorumlara, AKP siyasetçilerinin uluorta konuşmalarına bakıyorum da, utanıyorum. Ülkemizin yetiştirdiği değerlerin kıymetini bilmemek ne kadar ayıp. Biz sanatçımıza olmayacak tutumlar sergilerken, başka ülkelerin kıymetini bilmesi ne kadar acı" dedi.

"PASAPORTUNUN ÜZERİNDE AY YILDIZ OLSUN YETER"

Fazıl Say'ın bugüne kadar devletten hiçbir talebi olmadığını, 16 yıl yurtdışında yaşamasına rağmen çifte vatandaşlık elde etmeye çalışmadığını vurgulayan Say, "Halen, 19 yıl süren vize sıkıntılarına alışmış olarak Türk kimliğiyle seyahat ediyor, Türk kimliğiyle konserler veriyor, ödüller, madalyalar alıyor, fahri unvanlar elde ediyor. Böylece dünya müzik repertuarlarına Türk adını yazdırıyor. Yine de Fazıl Say için pasaportun rengi önemli değil. Üzerinde ay-yıldız olsun yeter" diye konuştu.

"OĞLUMU KUTLUYORUM"

"Yabancı basına verdiği bu demeçlerden dolayı oğlumu kutluyorum" diyen anne Say, ülkenin çağdaşlaşması adına Fazıl Say'a destek veren kesimlere de teşekkür etti. Oğlunun mücadeleye sadece Türkiye'de oturarak değil, dünyanın her yerinde devam edebileceğini ifade eden, Gürgün Say, mektubunda şu görüşlere yer verdi:

"Kaldı ki oğlum, kastedilen anlamda Türkiye'yi terketmez. AKP Hükümetinin ortaçağ ve türban sevdası nedeniyle, ülkesinden soğumaz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Kendi adıma, yaşamı boyunca, her zaman olduğu gibi, olabildiğince uzun sürelerde Türkiye'de bulunmaya çalışacağına inanıyorum. Aksi olsaydı, Türkiye'yi terk ediyor, onu daha az görebileceğim diye en çok üzülen ben olurdum."

(ANKA)