kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
CANKURTARAN TAHTA PARÇASI... Tekneden kurtarılan 8 kaçak ile tekneyi kullanan Faruk Özdemir hastaneye kaldırıldı. Kaçaklardan Muhammet Ali Tığgul, tahta parçasına tutunarak hayatta kaldığını ifade ederek "Denizde daha büyük tekneye bindireceklerini söylediler. İstanbul'dan geldik, iki gün sağanak yağış altında ormanda bekletildik" dedi.

Kaçaklar bu kez Bodrum'da öldü

Alp ARBAK BODRUM-SABAH
İzmir Seferihisar'da 50 göçmenin öldüğü faciadan bir hafta sonra Bodrum'da kaçak göçmen teknesi battı: 8 ölü..
İzmir'de 10 Aralık'ta 50 kaçağın öldüğü olaydan sonra, önceki gece Bodrum açıklarında yine tekne faciası yaşandı. 4.5 metrelik polyester tekneye 16 kaçak bindirildi. Faruk Özdemir'in kullandığı tekne, aşırı yük ve panik nedeniyle denize açıldıktan 500 metre sonra alabora oldu. Teknedeki 8 kaçak öldü, Özdemir ile 8 kaçak kurtarıldı. Bodrum'un Bitez beldesindeki Adaboğazı yakınlarında önceki gece yarısı saat 00.30 sıralarında 4.5 metre uzunluğunda, 1.5 metre genişliğindeki polyester tekneye Afganistan ve Pakistan uyrukluların aralarında bulunduğu 16 kaçak bindirildi. Faruk Özdemir'in kullandığı tekne, aşırı yük ve panik nedeniyle 500 metre açıkta battı. Özdemir ile kaçaklardan 4'ü, kendi çabalarıyla yüzerek kıyıya çıkmayı başardı. 3 Sahil Güvenlik botu ve 14 teknenin katıldığı arama çalışmalarında 4 kaçak kurtarıldı. 2'si dalgıçlar tarafından 20 metre derinlikte olmak üzere 8 kaçağın cesedi bulundu. Batan tekne de arama çalışmalarında yaklaşık 20 metre derinlikten çıkarıldı.

11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Sağ olarak kurtarılan Muhammet Ali Tığgul (28), Haşik Gökhan (18), Paşam Gül Silvane (20), İkbal İhsara (18), Ali Ensari (23), Hasan Ahmedi (23), Mehmet Mesin Zahir (18) ve Mahmut Abbashan (26) ile tekneyi kullanan Faruk Özdemir, Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tedavinin ardından 9 kişi emniyet müdürlüğüne götürüldü. Kaçakların İstanbul'dan Bodrum'a getirildiği ve kişi başı bin 500-2 bin dolar arasında ödeme yaptıkları bildirildi. Olayla ilgili Özdemir'in de aralarında bulunduğu 11 kişi, insan kaçakçılığını organize ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Zanlılara ait 2 otomobilde arama yapan polis, birinin bagajında 4 bidon mazot ve bölgenin haritasını buldu.
Haberin fotoğrafları