kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

300 kiloluk genç 1 haftada 20 kilo verdi

Yeni Haber
Şizofreni hastası 31 yaşında 300 kiloya çıkan Ozan Alp Yüksel'in tedavisine Bozyaka'daki İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediliyor.

Tedaviye olumlu cevap veren Yüksel, 1 haftada 20 kilo zayıfladı. İlk bulgulara göre, Yüksel'in fil hastası olmadığı, kortizonlu psikolojik tedavi ilaçları yüzünden aşırı kilo aldığı belirlendi.

Baba Tahsin Yüksel, "Çok şükür oğlum fil hastası değilmiş, iyileşmeye başladı. 20 kilo düştü 10 kilo kadar daha verecekmiş. En sevindiğim nokta fil hastası olmaması. Ayağındaki şişlikler içtiği kortizonlu psikolojik tedavi ilaçlarından kaynaklanıyormuş" dedi. Sağlık personeli de babanın verdiği bilgileri doğruladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mimarlık Fakültesi'nde okuyan 31 yaşındaki Ozan Alp Yüksel, öğrenciyken 70 kilogram ağırlığındaydı. 1.75 boyuyla rahatça basketbol oynuyordu. 11 yıl önce şizofreni hastalığına (kişilik bozukluğu) yakalandı. Dört yıldır aşırı kilolarından dolayı hareket edemeyen 300 kiloluk Yüksel, geçtiğimiz hafta 10 kişinin yardımıyla İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye servisine yatırıldı. Yüksel, kısa sürede tedaviye olumlu cevap vermeye başladı. Halil Rıfatpaşa semtinde ikamet eden baba tahsin Yüksel ile anne Esma Yüksel, bu gelişme üzerine sevindi.

Baba Tahsin Yüksel, "Kesin teşhis bayramdan sonra belil olacak. Oğlum hayat doluydu, dünyaya küstü. İyi bir mimar olmak istiyordu. Ancak tedaviden sonuç alamayınca üç yıl boyunca dondurduğumuz kaydını, başkalarının hakkını yememek için sildirdik. Son zamanlarda ağrıları dinmiyordu. Eve doktor getirmenin bedeli 200 YTL Oturmaktan her tarafı yara oldu ve yaralardan sürekli akıntı geliyordu. Oğlum benim tek varlığım, onu kaybetmek istemiyorum" diye konuştu.

CİHAN