kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MELİHA OKUR

Saran Savunma'ya Çevik Bir desteği

Saran Holding'in genç patronu Sadettin Saran hiç boş durmuyor, yatırım üzerine yatırım yapmaya devam ediyor, çok akıllıca davranıyor. Özellikle Saran Savunma Sanayi ile bambaşka bir alanda adım adım büyüyor. Saran Savunma Sanayi 1995'te kurulmuş. Saran Savunma deyip geçmeyin!
Dünyanın dev savunma sanayi şirketlerinin temsilciliğini yapıyor. Çok önemli teknik sistemleri ithal ediyor. Doğrudan Türk Silahlı Kuvvetleri ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile çalışıyor. Ben de son Kandil Dağı operasyonu ile adı Lantirn olan bir sisteme odaklandım.
Saran Savunma bu sistemi ithal ediyor ve uzun süredir Bandırma Hava Üssü'nde bu sistemle ilgili personel eğitimi veriyor. Lantirn, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullandığı bir sistem. Bu sistem, düşük irtifada gece görüşü için kullanılan uçuş sistemi. Türkiye, son operasyonda da bu sistemi kullandı.
Peki, böyle bir sistemi ithal etmek Sadettin Saran'ın aklına nasıl geldi?
Akıllı tüccar akıllı iş yapar. Sadettin Saran da öyle! Saran Savunma'nın yönetimine emekli paşa Çevik Bir'i oturttu. Çevik Bir, aynı zamanda da danışman. Öyle ya, daha ne olsun!
Sonuçta iş bilenin, kılıç kuşananın değil mi?
Bu iş de öyle olacak...