kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Öğretmenlerin ''sevk'' eylemi

Yeni Haber
Eğitim Sen ve Eğitim İş üyesi öğretmenler, Kurban Bayramı dolayısıyla hafta içine denk gelen günlerde ek ders ücretlerinin kesilmesini protesto etmek için sağlık kuruluşlarına sevk alarak okula gitmedi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde basın açıklaması yaptı.

Dinçer, MEB'in eğitim çalışanlarının çalışma koşullarını sürekli zorlaştıran uygulamalara imza attığını ileri sürerek ''Bunun en son örneği Kurban Bayramı'nda yaşanacak. Bakanlık tarafından yapılan yeni düzenlemeyle tüm haftanın ek ders ücretleri kesilecektir'' dedi.MEB'in ''ulusal bayramların iş gününe denk gelmesi halinde öğretmenlerin ders görevi yapılmış sayılacağı ve ek ders ücretlerini ödeneceği'' yönünde genelgesi bulunduğunu kaydeden Dinçer, ''Ancak nedense dini bayramların hafta içine gelmesi durumunda öğretmenler bugünlerde ders görevi yapılmış sayılmayacak'' diye konuştu.

Ulusal bayramlarda bu tür bir uygulama yapılmazken dini bayramlarda kesintiye gidilmesinin anlaşılamadığını ifade eden Dinçer, bakanlığın uygulaması nedeniyle sınıf öğretmenlerinin 81 YTL, branş öğretmenlerinin 91 YTL, atölye öğretmenlerinin ise 145 YTL kaybı olacağını kaydetti.Öğretmenlerin maaş karşılığı çalışma saatlerinin eşit olmadığını belirten Dinçer, bu durumun ciddi adaletsizlik yarattığını söyledi.

Kazanılmış hakların ellerinden alınmasına seyirci kalmayacaklarını söylen Dinçer, eylem bitiminde MEB'e ek ders ücretleriyle ilgili taleplerini içeren dilekçe sunacaklarını bildirdi.

Dinçer, öğretmenlerin büyük bölümünün eylemi destekleyerek sevk alıp okula gitmediklerini bildirdi. Dinçer, MEB'in eyleme katılanlar hakkında yasal işlem başlatılacağına ilişkin genelgesinin anımsatılması üzerine, ''Bunun hiçbir dayanağı yoktur. Biz demokratik sendikal haklarımızdan doğan hukuk üzerinden bu hakkımızı kullanıyoruz. Bu sendikal bir eylemdir, bir uyarı eylemidir. Bakanlık soruşturma başlatmak yerine bu talebe yanıt verecek adım atsın'' dedi.

AA