kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Ordumuz gerekeni yaptı

Yeni Haber
Başbakan Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) PKK ile mücadelede gerekeni yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini söyledi.

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ile düzenlediği ortak basın toplantısında Türk askerlerinin karadan Kuzey Irak'a girdiği yönündeki açıklamalara ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, "Şu anda TSK gerekli olan neyse bunu yapmaktadır, bundan sonra da güvenlik güçleri gereken ne ise yapmaya devam edecektir" dedi.

Irak'ın toprak bütünlüğüne ve Iraklı sivillere karşı olumsuz bir yaklaşımın söz konusu olmadığını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Fakat PKK kampları bizim düşmanımızdır. Bizim ulusal birliğimizi tehdit etmektedir ve bu terör örgütüne karşı uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanıyoruz. Bu konuda siyasi, diplomatik, askeri, sosyal, ekonomik ne tür tedbir varsa bunların hepsini alıyoruz, alacağız ve kullanacağız. Uluslararası camiada bütün altyapı çalışmalarımızı yaptık ve şu ana kadar uluslararası camia bizim yaklaşımımızı haklı bulmakta ve desteklemektedir."


GÜL:TERÖRLE MÜCADELEDE NE YAPILMASI GEREKİYORSA O YAPILIYOR

Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörle mücadele konusunda TBMM'nin Hükümete yetki verdiğini, Hükümetin de Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) direktiflerini ilettiğini belirterek, ''Terörle mücadelede ne gerekiyorsa o yapılıyor'' dedi.

Gül, Konya Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, Başkan Tahir Akyürek'ten kentteki yerel hizmetlerle ilgili bilgi aldı. Akyürek,Büyükşehir Belediye bütçesinin yüzde 70'ini yatırıma ayırdıklarını ifade etti ve Konya'nın altyapı sorunu olmayan ender kentlerden biri olduğunu belirtti.

Akyürek, kentin, tarım, sanayi, eğitim ve kültür alanlarında da önemli bir konumda olduğunu dile getirdi. Konya'ya geçmişten beri gösterdiği yakın ilgiden dolayı Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür eden Akyürek, Mevlana'nın yedi öğüdünü simgeleyen cam vazoları Gül'e hediye
etti.

Cumhurbaşkanı Gül de, Şeb-i Arus vesilesiyle Konya'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Gül, Konya'nın teşebbüs ruhu olan, tarımda ve sanayide önde gelen, büyük bir üniversiteye sahip örnek bir kent olduğunu söyledi.

Konuşmasının ardından bir gazetecinin terör örgütüne yönelik sınır ötesi operasyon kapsamında kara harekatı başlatıldığı yönünde haberler duyurulduğunu hatırlatması üzerine şunları söyledi:''Terörle mücadele kapsamlı bir şekilde sürüyor. TBMM hükümete yetki verdi, hükümet direktiflerini TSK'ya iletti. Ben de bunları onayladım. Bunlar askeri planlamalar. Irak'ın istikrarı bizim için önem taşıyor. Terörle mücadelede ne yapılması gerekiyorsa o yapılıyor. Operasyonları başarıyla gerçekleştiren komutanlarımızı ve herkesi tebrik ediyorum.''

AJANSLAR
Haberin fotoğrafları