kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Doğumdan sonra isteksizlik normal

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
15.12.2007
Loğusalık dönemi çiftlerin cinsel yaşamında ciddi sorunlara sebep olabilir. Bu yüzden hekimler, doğumun ardından ilk altı hafta cinsel ilişkiyi önermez..
3 yıllık evliyim. Haziran ayında bir kızım oldu ve hastaneden eve geldikten sonra başlayan cinsel isteksizliğim hâlâ devam ediyor. Tedavi olmalı mıyım? Kadriye T./Kırıkkale

Ailenize minik bir kızın katılması size, hamilelik döneminde yaşanan tüm sıkıntıların artık geride kalacağını düşündürmüş olabilir. Oysa kızınızın ağır sorumluluğunun yanısıra yaşanan hormonsal değişiklikler; hem sizde hem de eşinizde cinsel yaşamınızda ciddi sorunlara sebep olabilir. Doğumun ardından ilk 6 hafta yani loğusalık döneminde cinsel ilişkiyi önermiyoruz.

EŞİNİZE YAKIN OLMAYA ÇALIŞIN
Bebeğinizle sık sık ilgilenme zorunluluğunuz, uykusuz geceleriniz, tüm ilginizi kızınıza yöneltmeniz ve olası estetik kaygılarınız cinsel hayatınızı sekteye uğratmış olabilir. Eşinizle duygularınız hakkında konuşun, daha çok birlikte zaman geçirin. Yakın olmaya çalışın ve bebeğinizin düzenine göre seks için zamanı programlamaya çalışın. Birkaç ay sonra da seks hâlâ ilginizi çekmiyorsa; bir cinsel terapiste başvurmanız ve tetkik yaptırmanız faydalı olacaktır.