kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
‘Mahşer’de İpekTuzcuoğlu ile MahirGünşıray ayrılmış birçifti oynuyor.

Faşist mesajlı hiçbir karakteri oynamam

BUGE CANKAT Fotoğraf: Korkut KALAYCI
Tiyatrocu Mahir Günşıray, "Oyuncu her rolü oynamaz, oynamamalı" dedi ve ekledi: "Hiç kimse beni milliyetçi, faşist ya da kökten dinci mesaj veren bir işin içine sokamaz. Oyuncu bir çarkın parçası değildir!"..
Atv'nin 'gerçek zamanlı' dizisi 'Mahşer: Nabucco'nun Zehri'nde başrol oynayan Mahir Günşıray, "Bu proje sezonun en çok konuşulan işi olacak" dedi. Dizide; kendisini büyük bir komplonun içinde bulan bir başhekimi canlandıran Günşiray, 'Mahşer'in ünlü '24' dizisinin yerli versiyonu olmadığını özellikle vurgulayarak şunları söyledi: "24 dizisiyle konu olarak da, 24 saat içinde geçmesi ve 24 bölüm olmasıyla da hiç alakamız yok. Tek benzerliğimiz iki projenin de gerçek zamanlı olması. Bir aksiyon dizisi olarak umarım '24' kadar başarılı olabiliriz."

OLAYLARIN İÇİNDEYİM

* 'Mahşer: Nabucco'nun Zehri'ne sizi en çok çeken ne oldu?
Yönetmen Koray Demir'in bana ilk 13 bölümde nasıl bir dünya kurmak isteğini anlattığı anda; ona duyduğum inanç ve bana verdiği olumlu enerji! Yönetmenin sözleri, dizinin zevk alacağım bir iş olacağı hissini uyandırdı.

* Bu dizide uluslararası bir komplo konu ediliyor değil mi?
Ortada siyasi bir komplo ve bununla ilgili gelişen olaylar var. Konusu bölüm bölüm gelişecek. Ben de bir başhekim olarak istemediğim halde bütün olayların ortasında bulacağım kendimi...

* 'Mahşer'de mesaj kaygısı var mı peki?
Dizi, insanlara ahlaki bir ders vermemeli. Yapılması gereken daha çok siyasi ortamda dönen, özellikle ekonominin her şey olduğu çağımızda, para için her şeyi yapabilen insanların varlığını ve bunların nasıl yaşadığını, neler yaptıklarını sergilemek. Toplumda özellikle çok ciddi bir ahlaki çöküş var. Dizi bu çökmeyi bize sergileyebilirse, buradan biz de bir gıdım ders çıkartırsak yararlı olur diye düşünüyorum.

SETTE ÇOK MUTLUYUM


* 'Mahşer' için '24'ün yerli versiyonu deniyor. Doğru bir karşılaştırma mı bu sizce?
Bu dizi aslında '24'ün yerli versiyonu değil. '24'le konu olarak da hiç alakası yok...

* Yani bu dizide taklitçilik ya da senaryo konusunda kolaya kaçma yok değil mi?
Kesinlikle! Bu dizinin senaryosu tamamıyla özgün. Ama tabii ki bir aksiyon filmiyse, bazı sahneler, bazı oyunculuklar ve durumlar diğer aksiyon filmlerine benzer.

* Sizin öngörünüz ne, bu dizi tutacak mı?
Bence bu dizi içinde bulunduğumuz sezonun en konuşulan, en iyi dizisi olacak.

* Zorlu aksiyon sahneleriniz oluyor mu?
Oluyor tabii. Geçtiğimiz günlerde öyle bir sahne çektik. Bütün gün ellerim arkamda bağlı bir şekilde işkencedeydim. Tabii o kadar kolay olmuyor. Çok yoruluyoruz.

ROL GERÇEKLE KARIŞMAMALI

* Peki arabalardan atlamalar, uçmalar gibi hard aksiyon sahneleri olacak mı? Dublör kullanmayı düşünür müsünüz?
Dublör kullanacak kadar bir aksiyon yok. Birebir yapabileceğimiz kadar hareket var.

* Dizide birlikte oynadığınız isimler için neler söyleyeceksiniz; aranızdaki uyum nasıl?
Herkes işinin en iyisini yapmaya çaba gösteriyor. Oyuncu arkadaşlarımdan ve ekipten çok memnunum; sette mutluyum.

* Dizide ilerleyen günlerde Jack Bauer veya Polat Alemdar gibi herkesin özendiği bir karakter çıkacak mı? Bu siz olabilir misiniz?
Hayır asla! Oyuncunun oynadığı rol ne kadar inandırıcı olursa olsun, insanların hayatlarına girmemeli. Oynayanların da, seyredenlerin de... Çünkü bu bir oyun! Kahramanlara bir oyun olarak özenilmesinde sakınca yok ama oyun ile gerçek karışmamalıdır. Kendini ifade etmek, güçlü olmak için bir başkası gibi olmaya çalışmak sağlıklı değil. Kendine güvensizliğin, sevgi eksikliğinin ve zayıflığın bir sonucu olarak ortaya çıkan bu içler acısı duruma tek çare eğitim ve aile ortamındaki kökten değişiklikler olabilir. Ama bunun da yaşadığımız dünyada çok zor olduğunu düşünüyorum.

ÇARKIN PARÇASI DEĞİLİZ

* Bir röportajınızda "Borçlarımı ödemek için dizi çekiyorum" demiştiniz. Böyle mi bakıyorsunuz dizilere?
Bir ara tiyatromuzun binası kapanmıştı. Ve maddi olarak böyle bir şeye ihtiyacım vardı. Ama sırf maddi kazanç için yapmadım tabii ki, hoşuma gittiği için de yaptım. 'Sağır Oda' ve 'Kaybolan Yıllar'daki oyuncu arkadaşlarımı ve ekibimi çok seviyordum ve başarılı buluyordum. Ama bütün hayatım boyunca dizilerde oyunculuk yapma gibi bir hedefim de yok. Aslında daha çok sinema ve tiyatro yapmak istiyorum.

* Son yıllarda aksiyon ağırlıklı projelerde görmeye başladık sizi. Bu kendi seçiminiz mi?
Hayır. Mutlu olacağımı hissettiğim işlerdi, tesadüf olduğunu düşünüyorum.

* Usta bir tiyatrocu olan Kenan Işık 'Beni rüşvetçi belediye başkanı olarak göstermek istediler' diye bir açıklama yapmıştı. Bir oyuncunun böyle bir lüksü var mı sizce? Oyuncunun iyi karakteri de kötü karakteri de oynaması gerekmez mi?
Oyuncu her şeyi oynamaz, oynamamalı. Örneğin hiç kimse ve en yüksek miktardaki para beni milliyetçi, faşist, kökten dinci mesaj veren bir işin içine sokamaz. Oyuncu bir çarkın parçası değildir. Yapının mimarlarından biridir. Yaptığı her işten sorumludur.
Haberin fotoğrafları