kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ankara'daki AB çevreleri operasyona "yumuşak"

Yeni Haber
TSK'nın Kuzey Irak'ta gerçekleştiği operasyon konusunu çok yakından izleyen Ankara'daki AB diplomatik çevrelerinde harekat konusunda "yumuşak" bir yaklaşım gözleniyor.

Üst düzey bir AB diplomatı da, "PKK ile mücadele konusu, Türk hükümetinin meselesidir ve Türk hükümeti bu meseleyi Amerika ile el ele yürütüyor. AB, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu çok iyi anlıyor" şeklinde konuştu.

Ankara'daki AB diplomatik çevrelerinde, TSK'nın pazar günü düzenlenen geniş çaplı askeri operasyon konusunu çok yakından izlendi. Bu çevreler, operasyon ile ilgili olarak "yumuşak" tepkileri dile getiriyorlar.

PKK'yı terör örgütü olarak gören ve PKK'ya karşı önlem alınmasının Türkiye'nin hakkı olduğu belirtilen bu çevrelerde AB'nin Türkiye'nin PKK ile verdiği mücadeleye desteğine dikkat çekilirken "AB'nin Türkiye'nin almaya mecbur kaldığı önlemlerin anlayışla karşılandığı" izlenimi veriliyor.
Üst düzey bir AB diplomatı, Brüksel'den resmi bir açıklama yapılmasından önce Birliğin yaklaşımını ANKA'ya aktarırken, AB açısından, PKK sorunu ve bu örgüte karşı verilecek mücadele konusunun Türk hükümetinin meselesi olduğunu vurguladı. Diplomat şu değerlendirme yaptı:

"Bu, Türk hükümetinin meselesidir, Türk hükümetinin Amerika ile el ele yürüttüğü bir mesele. Türkiye ile ABD arasında önceki yıllarda var olmayan bir anlayış sağlandı. AB, Irak'ta bir oyuncu değil ve AB Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu çok iyi anlıyor."

Türk hükümetinin operasyonun başarılı olduğunu söylediğine dikkat çeken diplomat, operasyonun sırasında PKK'nın kayıp verdiğine ilişkin haberlere dikkat çekerek, "Bu operasyonun amacı, PKK üslerini yok etmektir. Bir operasyonun başarısı, hedeflere ne ölçüde ulaşıldığına bağlı."

(ANKA)