kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bodrum'da kaçak taşıyan tekne battı: 2 ölü

Yeni Haber
Muğla'nın Bodrum ilçesi Gümbet koyunda yasa dışı yollardan yurt dışına gitmek isteyen göçmenleri taşırken batan teknede bulunanlardan 8'i yüzerek karaya çıktı. Kaçak göçmenler ilk ifadelerinde, teknede kendilerinden başka en az 5 kişinin daha olduğunu bildirdiler.

Alınan bilgiye göre, batan tekneden 7 Afganistanlı, 1 Pakistanlı göçmenin yüzerek karaya çıktığı öğrenildi.

Kaçakları fark eden polis ekiplerinin uyarması üzerine, Sahil Güvenlik ve Polis deniz botları 2 kaçağın cesedini denizde bularak karaya çıkardı. Yüzerek karaya çıkan 8 kaçak göçmen ise Bodrum Deniz Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Kaçak göçmenlerin ilk ifadelerinde, teknede kendilerinden başka en az 5 kişinin daha bulunduğunu bildirdikleri öğrenildi. Göçmenlerin dışında bir de Türk vatandaşının yüzerek karaya ulaştığı bildirildi.

Sahil Güvenlik ve polis botları arama çalışmalarını sürdürüyor.İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık beldesi açıklarında da 9 Aralıkta, Filistin, Irak ve Somalili yaklaşık 85 kaçak göçmeni taşıyan tekne batmış ve 50 kişi hayatını kaybetmişti.

POLİSİN OLAYLA İLGİLİ OLARAK 9 KİŞİYİ GÖZALTINA ALDIĞI ÖĞRENİLDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesi Gümbet koyunda yasa dışı yollardan yurt dışına gitmek isteyen göçmenleri taşıyan teknenin batmasının ardından polis ekiplerinin, 9 kişiyi göz altına aldığı öğrenildi.

Bodrum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığıyla ilgili yaptıkları çalışma kapsamında 9 kişiyi göz altına aldı.

Gözaltına alınan ve kimlikleri açıklanmayan zanlıların sorgusunun sürdüğü bildirildi.

GÖZ ALTINA ALINAN 10 ZANLIDAN 2'SİNİN İRANLI OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Bodrum'da kaçakları taşıyan teknenin batmasıyla ilgili olarak göz altına alınan 10 zanlıdan 2'sinin İranlı olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan 10 zanlı sağlık kontrolünden geçirildi. Polis ekipleri, 2'sinin İranlı olduğu öğrenilen zanlılara ait 48 YB 724 ve 35 AN 3656 plakalı otomobillerde de arama yaptı. 48 YB 724 plakalı otomobilin bagajında, batan teknede kullanılmak üzere 4 bidon mazot ve bölgenin haritasını bulan polis ekipleri, savcılıktan ek gözaltı süresi istedi.

Sahil Güvenlik ekipleri de günün aydınlanması ile birlikte arama kurtarma çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlerleyen saatlerde Sahil Güvenlik'e ait bir helikopterin de arama çalışmalarına katılacağı bildirildi.

AA