kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Sanal kumarda yetki devri
Milli Piyango İdaresi, sanal ortamda oynanan kumar ve bahis oyunlarıyla mücadeleyi Telekomünikasyon Kurumu'na devretti. İnternet ortamında kumar oynanması için yer ve imkân sağlama suçuna ilişkin yayınların içeriğinin izlenmesi, suçun tespiti halinde de bu yayınlara erişimin engellenmesine yönelik tedbirleri Telekomünikasyon Kurumu yerine getirecek. Başkanlık, kimliklerini belirlemesi halinde Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacak.

İTO'dan 3 ayrı dilde Ermeni kitabı
Ermenistan'ın ilk Başbakanı olan Ovanes Kaçaznuni'nin 1923'te Taşnak Partisi Konferansı'nda yaptığı Ermeni isyanına ilişkin konuşmasını içeren rapor, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından 3 dilde bastırılacak. İngilizce, Almanca ve Fransızca olarak toplam 2 bin adet bastırılacak kitap, ABD ve AB ülkeleri başta olmak üzere çeşitli ülkelerde dağıtılacak. Rapor, Ovanes Kaçaznuni tarafından ilk kez 1923 yılında Taşnaksutyun Partisi'nin konferansında sunuldu.

Pimaş'tan Rusya'ya yatırım
PVC pencere sektöründe Pimapen markasıyla tanınan Pimaş, Rusya'da 15 milyon dolarlık fabrika kurdu. Enka kuruluşlarından Pimaş'ın Rostov'daki fabrikası, Rusya'nın yanı sıra Kazakistan, Azerbaycan, Ukrayna ve Beyaz Rusya gibi ülkeleri de hedefliyor. Pimaş Genel Müdürü Oktay Alptekin, Pimapen'in Rusya'ya 19 yıl önce girdiğini, 1994'te ise Moskova'da şirket kurduklarını belirterek, PVC'yi Rusya'ya tanıtan ilk 3 firmadan biri olduklarını belirtti.

Kulak tıkacı takmayanın işine son
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, kulak tıkacı takmadığı için iş akdi feshedilen işçinin açtığı işe iade davasında, Kayseri 2. İş Mahkemesi'nin verdiği kararı bozdu. Yargıtay, kulak tıkacı takmayan işçinin iş akdinin haklı nedenlere dayanılarak feshedildiğini belirtti. İş sizleşmesinin geçerli bir neden olmadan feshedildiğini savunarak feshin geçersizliğine ve işe iadesine karar verilmesi için dava açan davacı haksız bulundu. Yargıtay, bozma gerekçesinde "Davacı işçinin davranışından kaynaklanan bu neden, işyerinde olumsuzluklara yol açmıştır" denildi.