kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bahçeşehirli satıcılar memnun

Kurban satış yerlerinde birbirine zıt iki manzara

Recai KÖMÜR SABAH
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, satış ve kesim yerlerindeki farklar dikkat çekiyor. Bahçeşehir Belediyesi hijyenik ve modern, komşusu Esenyurt Belediyesi ise başıboş ve çamurlu kesim alanlarıyla görenleri şaşırtıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kurban satış yerlerinde birbirine zıt iki manzara
Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşların akınına uğrayan kurban satış ve kesim yerlerinde birbirinden farklı manzaralar yaşanıyor. Semtlerdeki kurban satış yerleri, belediyelerin hizmet anlayışının iki farklı yüzünü gözler önüne seriyor. Belediye olarak küçük bir bütçeye sahip olan Bahçeşehir'de sponsorlara inşa ettirilen satış mekânı alıcı ve satıcıların yüzünü güldürürken, komşu ilçe Esenyurt'taki kurban pazarı ise tam tersi görüntülere sahne oluyor.

HASTANEYE GİRER GİBİ
Bahçeşehir Gölet mevkisinde kurulan kurban satış ve kesim yeri görenleri imrendiriyor. Galoşla girilen satış alanı günde bir kez dezenfekte ediliyor. Hayvanların kontrolü için 2 veteriner ve kesimde meydana gelebilecek kazalar için bir ambulans hazır bekletiliyor. Hayvan sahipleri 24 saat sıcak suyun bulunduğu barakalarda konaklıyor ve yemekleri düzenli olarak getiriliyor. Her kurban sahibine sıra numarası verilerek bayramın birinci günü olası bir karışıklığın önlenmesi hedeflenmiş.

SU DA YOK, TUVALET DE
Bahçeşehir'in komşusu Esenyurt'ta ise kurban satış yeri başı boşluğa terk edilmiş durumda. Çamur deryası içine kurulan alanda, çadırlarını kendi imkânlarıyla kuran hayvan sahipleri çamurdan kurtulmak için çarelerini de kendileri üretiyor. Kurbanlıkların büyük bir bölümü tahtalarla izole edilmiş zeminde müşteri bekliyor. Ancak yaklaşık 500 satıcının bulunduğu pazara çamur nedeniyle müşteri gelmiyor. Esenyurt kurban pazarında satıcıların hepsi belediyenin kendilerini kaderlerine terk etmesinden şikâyetçi. Alanda bir tuvaletin bulunmamasından yakınan satıcılar, yemeklerini hayvanların kaldığı barınaklarda yiyor, beraber uyuyorlar.
Haberin fotoğrafları