kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Parlaklık OUT mat renkler IN

Eylem BİLGİÇ
12.12.2007
Artistik makyaj ve eğitim direktörü Leyda Quintero, 2008 makyaj trendini anlattı: Bu yıl zengin renkler ön planda ama mutlaka mat olmak şartıyla ..
* Bu yıl makyaj trendlerinde mat renkler öne çıkıyor. Rujda; kırmızı, pembe, pastel tonlardaki tüm renkleri kullanabilirsiniz ama mat olmak şartıyla.
* Bu sezon makyajda gri, yeşil, kahve tonları gibi hemen her renk kullanılıyor. Ama bu renklerin hepsi zenginleştirilmiş olarak uygulanıyor. Yani normal bir gri ya da yeşil yerine; içinde ışıltılar olan, ton değiştiren renkleri tercih etmenizde fayda var.

Gözler ve dudaklar
* Eskiden makyaj yaparken tek bir bölge üzerinde yoğunlaşıyorduk. Ama artık her taraf eşit oranda ön plana çıkarılıyor. Önemli olan çok fazla abartmamak. Hem hafif bir makyajla gözleri, hem de çok koyu olmayan bir rujla dudakları öne çıkarıyoruz.
* Gözlere parıltılı, pullu makyaj yapma modası bitti. Bunun yerine hafif ışıltı veren ve daha doğal duran ürünler kullanılıyor. Kaş kalemi de artık daha sık kullanılıyor.
* Bu yıl kırmızı ruj çok moda. Kırmızı ruj kullanmak istiyorsanız mutlaka ama mutlaka mat olanları tercih etmelisiniz. Asla parlak, ışıldayan bir kırmızı ruj sürmeyin. Ve rujun taşmasını önlemek için, bir dudak kalemiyle etrafına mutlaka kontür çekin.
Haberin fotoğrafları