kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Münir Usta'ya saygı!.

TÜRKİYE onu sinemadan tanır.. Mahmut Hoca diye, en çok da, Hababam Sınıfı adlı efsaneden.. Oysa Münir, büyük Münir benim için buram buram Tiyatrodur..
Yıllar önce Sersem Kocanın Kurnaz Karısı'nda, Haldun Taner'in şiir gibi sözleriyle Fasulyacıyan'ın ağzından kendini anlatmıştı büyük usta..
"Zaten aktör dediğin nedir ki? Oynarken varızdır. Yok olunca da sesimiz bu boş kubbede bir hoş seda olarak kalır. Bir zaman sonra da unutulur gider. Olsa olsa eski program dergilerinde soluk birer hayal olur kalırız. Görorum hepiniz gardroba koşmaya hazırlanorsunuz. Birazdan teatro bomboş kalacak. Ama teatro işte o zaman yaşamaya başlar. Çünkü Satenik'in bir şarkısı şu perdelerden birine takılı kalmıştır. Benim bir tiradım şu pervaza sinmiştir. Hıranuş'la Virjinya'nın bir diyaloğu eski kostümlerden birinin yırtığına sığınmıştır. İşte bu hatıralar, o sessizlikte saklandıkları yerden çıkar, bir fısıltı halinde yine sahneye dökülürler. Artık kendimiz yoğuz. Seyircilerimiz de kalmadı. Ama repliklerimiz, fısıldaşır dururlar sabaha kadar. Gün ağarır, temizleyiciler gelir, replikler yerlerine kaçışır. Perde!"
İşte bu büyük ustaya saygı gecesi var, bu defa Akatlar Sahnesi'nde, pazartesi gecesi..
Büyük Münir'le yaşarken buluşma fırsatı.. Anılar, şarkılar, filmler gecesi.. Kaçırmayın sakın..
Faruk Şüyun: 0533 4683063
Akatlar K.M.: 0212 3519384