kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

Çocukların gündüz kâbusu

Sorumsuzca hazırlanan ve ekrana sürülen bazı gündüz kuşağı kadın programlarının, çocukların psikolojisini derinden yaraladığı, RTÜK'ün sitesinde ortaya çıktı. RTÜK'ün çocuklar için özel olarak hazırlattığı "www.rtukcocuk.org.tr" sitesinin "Arkadaşım TV" bölümüne mesaj bırakan çocuklar bu konudaki şikayetlerini dile getirdiler. İşte o mesajlardan bazıları:
* "Sayın RTÜK, televizyonda olan neredeyse bütün kadın programlarının kalkmasını istiyorum. Bu tür programlar kalkarsa, dilerim ki vatanımız hayırlı birer vatandaş olacaktır."
* "Yalvarırım kadın programlarını kaldırın. Resmen iğreniyorum. Kendini bilmeyen bazı kadınlar oraya çıkıp, sanki dertleri varmış gibi ağlıyor."
* "Ben okuldan eve döndüğümde, televizyonda kadınlarla ilgili programlar bulunuyor. Ama ben ve benim yaşıtlarım bu programları izleyemiyoruz."
* "Bazı kadın programları çocuklara karşı kötü şeyler uyandırıyor. Seda Sayan'ın, Serap Ezgü'nün programları ile Dobra Dobra'nın özellikle kısıtlanması gerekir. Okuldan geldikten sonra hep bu programları izlemek zorunda kalıyoruz."
* "Sabahları kadın programlarının kaldırılmasını istiyorum çünkü insanlarımızın ahlakını bozuyorlar. Onların yerine çizgi filmler, spor haberleri veya daha öğretici şeyler olabilir."
* "Merhaba RTÜK. Ben kadın programlarından nefret ediyorum. İnsanların kafasını boş şeylerle dolduruyorlar."
* "Televizyondaki kadın programlarının psikolojimizi bozuyor."