kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

TÜSİAD'ın uyarısı

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu toplantısında Başkan Arzuhan Yalçındağ "Cumhuriyetin 84 yıllık kazanımları korunmalı. Rejimin laiklik gibi temel ilkeleri değiştirilmemeli" diye konuştu.
Sadece "genel prensipler" sıralanırsa, katılmamak mümkün değil; problem, somut olaylar önümüze gelince çıkıyor. Kimse, laiklik ilkesini değiştirme niyeti taşımıyor; fakat "laiklik" tarifinde anlaşamıyoruz.
İmam Hatip mezunlarının, farklı katsayı uygulaması ile üniversiteye gitmesinin engellenmesi, cumhuriyet devrimlerinin bir gereği mi? Peki, genç kızlara, "Başını açmazsan okuyamazsın" demek, laiklik mi?
"Hiçbir gerekçeyle eğitim hakkı engellenemez" cümlesi, anayasa hükmü olursa, TÜSİAD'a göre laiklik zedelenecek mi? Ya da, Fransa'daki Bakalorya, Almanya'daki Abitur benzeri bir nevi "olgunlaşma imtihanını" başarıyla geçenlerin, meslek okullarından da gelseler, üniversiteye gidebilmesi, cumhuriyetin 84 yıllık kazanımlarına tehdit mi oluşturacak?
Keşke Arzuhan Yalçındağ uyarılarını yaparken, "müşahhas örneklerle" ne istediklerini açabilseydi. Böyle bir ikazda bulunduğuna göre, 84 yıllık cumhuriyet kazanımlarını, rejimin temel ilkelerini ve laikliği tehlikede görüyor. Acaba, AK Parti iktidarının hangi somut adımları atmasından çekiniyorlar?