kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"500 kırmızı noktaya dikkat"

Yeni Haber
TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın yaptığı açıklamada, çok sayıda kazanın meydana geldiği kırmızı noktaların Türkiye'deki kaza istatistiklerini artıran sebeplerin başında geldiğini vurgulayarak, Türkiye genelinde 500 kırmızı nokta bulunduğunu belirtti. Kırmızı noktaların 289'unun acil çözüm beklediğine dikkat çeken Apaydın, Kurban Bayramı'nda trafiğe çıkacak olan sürücüleri kör noktalarda tedbirlerini önceden alıp, kazaya meydan vermemeleri konusunda uyardı.

"TRAFİKTE KIRMIZI AYLARA GİRDİK"

Trafikte kırmızı aylara ve kırmızı saatlere girildiğini kaydeden Apaydın, Türkiye'de en çok trafik kazasının kırmızı aylar olan Kasım, Aralık ve Ocak aylarında yaşandığına dikkat çekti. Kazaların gün içinde 14.00-20.00 saatleri arasında yoğunlaştığını da vurgulayan Apaydın, şu ifadelere yer verdi:

"Aslında kazaları her yıl yüzde 10 düşürebiliriz. Havalar soğuyup yağışlar arttıkça her yıl 10 bin kişinin ölümüne ve 10 milyar dolarlık ekonomik kayba neden olmaktadır. Aşırı hız, uyuma, buzlanma derken son 10 dini bayramda meydana gelen trafik kazalarında bin 256 kişi hayatını kaybetti. Bir gün içerisinde meydana gelen kazaların yüzde 51.3'ü bu saatler arasında gerçekleşiyor. Şehir içerisinde meydana gelen trafik kazalarına bağlı ölümlerin yüzde 42.3'ü yine aynı saatlere rastlıyor. Özellikle okulların giriş ve çıkış saatlerinde kazalar en yüksek seviyeye ulaşıyor"

Apaydın, bayram nedeniyle trafiğe çıkarken toplu taşıma araçlarının tercih edilmesini isteyerek, sürücüleri alkollü ve yorgun araç kullanılmaması konusunda uyardı. Apaydın, özel araçlarıyla yola çıkacak olan sürücülerin ise yorgun, alkollü yola çıkmamalarını ve yola çıkarken araçlarının tam bakımını yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

(ANKA)