kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yıldırım, Kanadalı uzmana kızdı

ANKARA
"Çantasını kapan geliyor" diyen Bakan Yıldırım, düşen uçakta cihaz arızası olabileceğini söyleyen Kanadalı uzmanın resmi görevli olmadığını söyledi..
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Isparta'daki uçak kazasıyla ilgili olarak dışarıdan uzman ya da avukat olduğunu söyleyen insanların çantasını kapıp geldiğini belirterek, "Bunların bu kazayla ilgili hiçbir görevleri yoktur'' dedi. Soru üzerine kazanın speküle edilmemesini isteyen Yıldırım, şöyle dedi: "Çantasını kapan ambulans avukatları, sözde uzmanlar hayatını kaybeden insanların acılarını istismar ederek birtakım kafa karıştırıcı hariçten gazel okuyorlar. Bunlara asla itibar edilmemesi lazım. Bunların bu kazayla ilgili hiçbir görevleri yoktur. Bunlara dünyada ambulans avukatları denir; kazaların arkasından koşarlar. Kaza raporu, kazanın oluş nedenini net bir şekilde ortaya koyacaktır. Ondan sonra da hukuki işler belirli usullerle sigorta şirketleriyle uçağın işletmecisiyle yapılıp mesele halledilecektir.''

TBB'DEN TEPKİ
Türkiye Barolar Birliği'nden (TBB) yapılan açıklamada da ABD'li bir hukuk bürosunun avukatlarının, Isparta'da düşen uçakta ölenlerin yakınlarından vekalet alarak, McDonell Douglas ve Boeing şirketi aleyhine tazminat davası açacaklarını açıklamalarının, Türk hukuk sistemine, Avukatlık Yasası'na aykırı olduğu belirtildi. Suç oluşturan bu eylemler karşısında gereğinin yapılacağını belirtilen açıklamada, TC vatandaşı olmayanların Türkiye'de avukatlık yapamayacakları ve dava sonucuna ilişkin güvence vermelerinin yasak olduğu hatırlatıldı.